Video Producătorii de alimente tradiţionale sunt îngrijoraţi de scumpirile materiei prime. Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă la un târg agricol
Scumpirile au ajuns la una dintre puţinele surse de mâncare fără chimicale. Pentru a nu da faliment, producătorii de mezeluri şi brânzeturi tradiţionale au mărit preţurile cu 30-40%. Prin urmare, târgurile de weekend cu astfel de bunătăţi, precum Indagra, au început să aibă mai mulţi vizitatori decât cumpărători. Printre participanţii la eveniment a fost şi premierul României, căruia micii producători i-au adus nenumărate reproşuri.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Producătorii se plâng că au costuri duble sau chiar triple pentru alimentele pe care le vând, iar pe măsură ce preţurile cresc, clienţii scad. Cei care încă mai cumpără merg pe principiul puţin şi bun, nu mult şi bine, la fel ca înainte să ajungă inflaţia la 16%.
Premierul Nicolae Ciucă este şi el un fan al produselor tradiţionale şi a fost ieri în vizită la cel mai mare târg agricol din România, deschis la Romexpo. Fermierii au profitat de ocazie ca să îşi exprime nemulţumirea.
Producătorii şi-au exprimat nemulţumirea
"Ca eu să fac un contract cu Apele Române, costă un braţ de acte. Acum trebuie să reînnoisec (actele) după cinci ani de zile. Eu în loc să-mi lucrez pământul, trebuie să iau mapa şi să mă duc la toate insituţiile, să bat la uşă, să fac documentaţii care mă costă şi care mă pun pe drumuri", i-a spus premierului un producător.
"Eu nu pot să mă uit în ochii dumneavoastră şi să vă spun că rezolv problema mâine, n-am cum", a fost răspunsul lui Ciucă pentru el. După discuţiile delicate, premierul a cumpărat telemea, brânză de burduf şi pastramă de oaie, iar apoi s-a retras.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰