Antena Meniu Search
x

Iluminat festiv cu porţia şi târg de Crăciun "de criză". Cât va cheltui Primăria Satu Mare: "Nu vrem ceva super pompos"

Mai sunt două luni până la Crăciun, dar autorităţile se pregătesc de sărbători. Problema iluminatului festiv este prima pe listă în acest sens, mai ales că facturile la energie cresc simţitor. Anul acesta, Primăria Satu Mare va aloca un buget de criză pentru iluminatul ornamental de sărbători, iar luminiţele vor fi oprite la ora 24:00, a declarat primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferinţă de presă.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 14:39

Iluminat festiv cu porţia şi târg de Crăciun "de criză"
Iluminat festiv cu porţia şi târg de Crăciun "de criză" - Shutterstock

"Cu toate că ştim că suntem într-o criză energetică, financiară, nu putem accepta să le fie furat sătmărenilor Crăciunul, atmosfera sărbătorilor. Am spus întotdeauna că iluminatul de sărbători nu este o risipă. În anii precedenţi s-au cheltuit între 700.000 şi 900.000 de lei, care chiar a fost sumă mijlocie spre minimă, în comparaţie cu Baia Mare, de exemplu. În acest an vom cheltui la iluminatul ornamental 500.000 de lei. Vrem să nu fie majorată suma nici în anii următori. Zona de acoperire a iluminatului ornamental va fi preponderent în Centrul Nou, în zona recent reabilitată, în plus vor fi trei spaţii comunitare în cartiere unde vom amplasa luminiţe. Am redus cheltuielile şi toate instalaţiile pe care le contractăm vor fi pe led şi operaţionale până la ora 24:00", a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Târg de Crăciun: "Nu vrem ceva super pompos"

De asemenea, în centrul oraşului va fi organizat un târg de Crăciun şi un orăşel specific sărbătorilor de iarnă. "Va fi construit un orăşel atractiv, deja am contactat producătorii locali care sunt tot timpul alături de noi. Ne-am gândit la atracţii pentru copii şi părinţi, trenuleţul Moşului, care va avea un traseu spectaculos în Centrul Nou şi aleea Coposu, vor fi lumini, loc pentru selfie, atelierul lui Moş Crăciun. Nu vrem să fie ceva super pompos, facem fără concerte mari, fără focuri de artificii, dar atmosfera de Crăciun trebuie să rămână", a mai spus primarul, potrivit Agerpres.

Iluminatul festiv va fi pornit din 29 noiembrie până în 5 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Iluminat festiv cu porţia şi târg de Crăciun "de criză". Cât va cheltui Primăria Satu Mare: "Nu vrem ceva super pompos"