Antena Meniu Search
x

Profesorii vor să pună lacătul pe şcoli, dar Ciucă şi Ciolacu par mai preocupaţi de rotativă decât de blocarea anului şcolar

Grevă generală în Educaţie. De luni, profesorii vor să pună lacătul pe şcoli. Elevii rămân acasă, iar examenele vor fi blocate. Deşi este o situaţie fără precedent în România în ultimii 18 ani, coaliţia de guvernare este ocupată cu rotaţia premierilor de la finalul lunii mai. Întrebat despre greva din învăţământ, viitorul premier, Marcel Ciolacu a spus azi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, că s-ar putea să aibă o întâlnire joi cu liderii de sindicat. Şi Nicolae Ciucă a susţinut o conferinţă de presă, dar nu a abordat subiectul.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 18:11

Vezi și

Profesorii vor fi mâine în grevă de avertisment, iar de luni, 22 mai, în grevă generală, dar actualul premier, Nicolae Ciucă, şi viitorul premier, Marcel Ciolacu, par mai interesaţi de rotativa guvernamentală decât de haosul din educaţie. În acest timp, sindicaliştii din învăţământ fac apel la părinţi să ţină copiii acasă pe timpul grevei generale care începe luni şi transmit că profesorii îi vor supraveghea pe elevi în perioada grevei de avertisment de mâine.

Liderul PSD a declarat, azi, despre greva din învăţământ, că este posibil să fie o discuţie şi cu premierul Nicolae Ciucă şi că va avea o întâlnire şi cu liderii de sindicate. "Aş vrea o abordare, totuşi, responsabilă, ţinând cont că până în ianuarie Parlamentul României va trebui să vină cu o nouă lege a salarizării", a mai spus preşedintele PSD. "Am avut o discuţie cu unii dintre lideri, presupun că în cursul zilei de joi o să am şi o întâlnire", a spus Marcel Ciolacu, despre anunţul sindicatelor privind declanşarea grevei generale în învăţământ. 

"Aş vrea o abordare, totuşi, responsabilă faţă de copiii noştri, faţă de actul de învăţământ şi ţinând cont că până în luna ianuarie Parlamentul României va trebui să vină cu o nouă lege a salarizării şi cred că acesta este contextul logic în care trebuie să ne încadrăm", a mai spus Ciolacu, adăugând că s-a depăşit o pandemie şi o criză energetică şi speră să se depăşească şi inflaţia. 

"Cred că trebuie să ne aşezăm cu toţii la masă şi să avem o abordare responsabilă în ceea ce priveşte România. Abordările prin care fiecare apucă ceva în funcţie de interesele lui, după 30 de ani de democraţie, cred că ar fi cazul să fi luat sfârşit", a completat el. 

Pe acelaşi subiect

Anul şcolar ar putea fi blocat săptămâna viitoare

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. Totodată, sindicaliştii au afirmat că examenele naţionale ar putea fi afectate.

Decizia de a recurge la protest a fost luată în urma referendumului organizat de organizaţiile sindicale în rândul angajaţilor din sistem. Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli. Sindicaliştii fac apel la părinţi să nu trimită copiii la şcoală de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Profesorii vor să pună lacătul pe şcoli, dar Ciucă şi Ciolacu par mai preocupaţi de rotativă decât de blocarea anului şcolar