Antena Meniu Search
x

Promisiunile lui Florin Cîţu după ce a devenit preşedinte PNL: creşteri de pensii, salarii şi alocaţii ale copiilor de la 1 ianuarie. "Nu vom mai folosi asta ca instrument politic"

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 25.09.2021, 21:44

Promisiunile lui Florin Cîţu după ce a devenit preşedinte PNL: creşteri de pensii, salarii şi alocaţii ale copiilor de la 1 ianuarie. "Nu vom mai folosi asta ca instrument politic"
- Inquam Photos

„Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, afirmă premierul. „De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă la Antena 3. Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”. Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Florin Cîțu a câștigat alegerile de la Congresul PNL cu 60.2% din voturi

Florin Cîțu, premierul în funcție, a câștigat alegerile interne din PNL cu aproximativ 60.2% din voturi, depășindu-l astfel pe contracandidatul său, Ludovic Orban. Din cele 4776 de voturi valide, Cîțu a obținut 2878, iar Orban 1898. "Vă anunț că demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui Florin Cîțu", a anunțat Orban, precizând că între el și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Imediat după victorie, Cîțu a invitat USR-PLUS la masa discuțiilor.

"Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. Trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dumneavoastră pentru că am spus de la început "echipa câştigătoare" e cea mai bună soluţie. Voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent cum au votat. Nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare. A fost o mişcare care va schimba România în bine. Împreună construim România liberală. Voi fi adversarul PSD-ului", a declarat Florin Cîţu după câştigarea alegerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Promisiunile lui Florin Cîţu după ce a devenit preşedinte PNL: creşteri de pensii, salarii şi alocaţii ale copiilor de la 1 ianuarie. "Nu vom mai folosi asta ca instrument politic"