Antena Meniu Search
x

PSD a decis să îl susţină pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier. "A primit cele mai multe mandate la alegerile din 2020"

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis să îl susţină pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier în cadrul negocierilor cu PNL. Partidele şi-au dat acordurile pentru premier prin rotaţie, iar ambele doresc să fie primele în această succesiune. Marcel Ciolacu spune însă că este convins că Florin Cîţu va înţelege că el nu poate fi premier acum, după ce a fost demis.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 14:19

Marcel Ciolacu ar urma să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier
Marcel Ciolacu ar urma să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier

UPDATE 14:10. Sorin Grindeanu a declarat la finalul Consiliului Politic Naţional că PSD a decis în unanimitate să îl susţină pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier, întrucât acesta a obţinut cele mai multe mandate la alegerile din 2020.

PSD a decis să accepte şi sistemul de rotaţie la şefia Guvernului, dar Sorin Grindeanu a lăsat să se înţeleagă că PSD îşi doreşte prima poziţie în această succesiune. "Doar nu credeţi că am dat un vot pentru Marcel Ciolacu să fie pus peste un an jumate", a spus Grindeanu, care a adăugat că românii au decis ca PSD să dea primul premier, întrucât partidul său a câştigat alegerile. 

"Dacă la negocieri iese altceva, venim în faţa partidului să cerem mandat. Am votat Marcel Ciolacu premier acum. Azi la ora 16:00 închidem programul de guvernare, iar mai apoi mergem mai departe cu negocierile politice", a mai spus Grindeanu. 

Ştire iniţială: Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la sediul partidului, că astăzi va avea loc o şedinţă a Consiliului Naţional în care se va decide cine este premierul PSD, şi a precizat că există deja decizia privind rotaţia premierilor, şi că este logic, privind votul românilor la alegerile parlamentare, la PSD să dea primul premier.

Pe acelaşi subiect

În plus, Ciolacu şi-a exprimat speranţa că Florin Cîţu va înţelege această normalitate, ”că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis”.

”Deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că îşi doreşte un program de guvernare cu priorităţi pentru pregătirea valului 5 al pandemiei şi apoi un program de guvernare pe termen mediu, până în 2024. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine va fi premier din partea PSD

PSD va face un Consiliu Politic Naţional, în care va decide premierul desemnat din partea PSD. Conform surselor Observator, Marcel Ciolacu va fi propunerea PSD pentru funcţia de premier.

”Important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese naţionale. Trebuie să ţinem cont, în primul şi în primul rând, de voinţa românilor. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile parlamentare. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că vom avea o coaliţie funcţională şi vom guverna pentru români”, a spus Ciolacu.  

Preşedintele PSD a spus că există deja o decizie privind o rotaţie, şi este normal să avem şi un premier desemnat. 

Întrebat dacă PSD va accepta în această rotaţie să dea al doilea premier, la rotaţie, el a spus: ”Revin la voturile românilor. Este logic, atâta vreme cât PSD a câştigat alegerile, este normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la PSD”, precizând că se va negocia, astfel încât să nu iasă nimeni ”păcălit”. 

Ciolacu a mai spus că speră ca astăzi să încheie aceste negocieri şi nu a dorit să răspundă dacă îl acceptă pe Florin Cîţu ca premier.  ”Vreţi să vă răspund în fiecare dimineaţă la aceeaşi întrebare şi să creăm o tensiune, în ceva ce dorim să construim? Nu vă mai răspund, că am obosit. Intrăm într-o normalitate şi sunt ferm convins că şi domnul Cîţu va înţelege această normalitate, că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis, şi atunci cu certitudine ne vom înţelege”, a spus Marcel Ciolacu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » PSD a decis să îl susţină pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier. "A primit cele mai multe mandate la alegerile din 2020"