Antena Meniu Search
x

PSD, PNL și UDMR reiau negocierile, după "bătaia" pe Ministerul Dezvoltării. Programul de guvernare, definitivat până luni

PSD, PNL și UDMR se întâlnesc din nou sâmbătă pentru a definitiva programul de guvernare și pentru a stabili structura viitorului guvern. Întâlnirea se reia la ora 14.00.

de Redactia Observator

la 20.11.2021, 08:47

Negocierile PSD-PNL-UDMR pentru definitivarea programului de guvernare continuă
Negocierile PSD-PNL-UDMR pentru definitivarea programului de guvernare continuă - Observator

Liderii celor trei partide și cei ai minorităților naționale se întâlnesc sâmbătă pentru a agrea acordul politic, a se înțelege pe structura Guvernului și pentru a definitva programul de guvernare. Practic, în acordul politic, PNL, PSD și UDMR vor stabili câte ministere va avea fiecare partid, după ce tensiunile din cadrul negocierilor de vineri au dus la oprirea discuțiilor.

Scandal la negocierile pentru guvernare. UDMR ameninţă că se retrage

Ruptura s-a produs pentru că PNL își dorește Ministerul Dezvoltării, care în mandatul guvernului demis a aparținit UDMR, iar Uniunea își dorește, în această noua coaliție aceleași portofolii: Dezvoltare, Mediu și Tineret. Liderul UDMR a avut un mesaj tranșant: „Un singur lucru nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor, să stam noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștasul zâmbind în fiecare lună”, spune Kelemen Hunor. El a afirmat că UDMR trebuie să rămână cu portofoliile actuale, respectiv Dezvoltare, Mediu și Tineret.

Partidele, chemate la consultări luni, de Klaus Iohannis

Noua coaliție trebuie să încheie negocierile până luni, când liderii PSD, PNL și UDMR sunt așteptați de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării premierului care să formeze Guvernul. Potrivit Mediafax, reprezentații PNL, PSD și UDMR merg împreună, la ora 12.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » PSD, PNL și UDMR reiau negocierile, după "bătaia" pe Ministerul Dezvoltării. Programul de guvernare, definitivat până luni