Antena Meniu Search
x

Video PSD vrea să elimine cota unică. Trei variante de taxare pentru salariile românilor

Modul în care sunt taxate veniturile noastre s-ar putea schimba radical. Discuţiile despre impozitul progresiv şi renunţarea la cota unică avanseză. PSD a cerut opinia Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale şi va prezenta în coaliţie trei variante de taxare.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.05.2022, 19:33

Vezi și

Se iau în calcul mai multe scenarii privind impozitarea progresivă. PSD încearcă să-i convingă pe partenerii de guvernare, PNL şi UDMR, asupra faptului că impozitarea progresivă este ce mai bună variantă pentru a putea aduna bani la bugetul de stat. Pentru acest lucru, PSD a cerut şi opinia experţilor de la FMI şi Banca Mondială.

Impozitare progresivă: 3 variante de taxare, după salariu

Dacă se va impune impozitarea progresivă, angajaţii români ar putea plăti impozit la stat în funcţie de salariul pe care îl au. Spre exemplu, angajaţii care au salariul minim pe economie ar putea fi scutiţi de la plata acestui impozit, asta în timp ce angajaţii care câştigă salariul mediu sau mai mult ar putea plăti un impozit chiar şi mai mare de 10 procente. 

Vor fi prezentate trei variante de impozitare progresivă. Autorităţile iau în calcul să ofere şi reduceri de taxe. De exemplu, familiie cu copii ar putea să beneficieze de reduceri de la plata impozitului.

Eliminarea cotei unice ar putea afecta veniturile românilor

Această impozitare progresivă s-a mai aplicat în România până în anul 2004. Nu este o noutate. Economiştii spun, însă, că nu este o măsură tocmai bună pentru că va afecta foarte mult veniturile românilor. Se aşteaptă decizii din partea coaliţiei de guvernare pentru că PSD îşi doreşte ca impozitarea progresivă să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » PSD vrea să elimine cota unică. Trei variante de taxare pentru salariile românilor