Antena Meniu Search
x

Rafila, despre certificatul verde la muncă: ”Dacă intră în vigoare în trei săptămâni, vom fi deja în vârful valului 5.” Varianta lui Cîţu, criticată

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila susține că implementarea certificatului verde la locul de muncă nu ar avea impactul scontat asupra sănătăţii publice dacă acesta nu va fi operaţionalizat "în perioada imediat următoare"

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 15:28

Rafila vrea adoptarea de urgenţă a certificatului verde şi nu doar pentru anumiţi angajaţi. Varianta lui Cîţu, criticată
Rafila vrea adoptarea de urgenţă a certificatului verde şi nu doar pentru anumiţi angajaţi. Varianta lui Cîţu, criticată - Shutterstock

Alexandru Rafila a răspuns şi propunerii lui Florin Cîţu privind implementarea unui astfel de document doar pentru angajații din sistemul sanitar, arătând că acesta nu ar avea impact asupra sănătăţii publice.

"Eu susţin orice proiect care are ca şi rezultat un instrument de sănătate publică care să încetinească transmiterea. Ăsta este punctul meu de vedere, cu o precizare însă: domnul.. era să spun domnul prim-ministru, domnul Florin Cîţu, domnul preşedinte Cîţu a depus la Parlament un proiect de lege care face exclusiv referire la personalul medical, care nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii publice, probabil că trebuie să revadă declaraţia”, a afirmat Rafila, miercuri după-amiază, în briefingul de după şedinţa de Guvern.

Rafila consideră că ar fi prea târziu adoptarea certificatului verde la locul de muncă peste 3 săptămâni

Ministrul a subliniat că implementarea unui astfel de proiect exclusiv pentru personalul medical "se referă la siguranţa pacientului, nu se referea la o măsură de sănătate publică cu impact populaţional, este evident acest lucru". 

Pe acelaşi subiect

Rafila a spus că adoptarea unui act normativ care să impună certificatul verde COVID şi care să intre în vigoare peste trei săptămâni nu ar fi suficientă, pentru că atunci ar fi, cel mai probabil, vârful valului pandemic.  "Şi atunci adoptarea unui astfel de document nu este suficientă, trebuie să existe şi operaţionalizarea. Deci dacă nu este posibilă operaţionalizarea lui în perioada imediat următoare, probabil că odată cu trecerea timpului şi efectul unei astfel de decizii va scădea în ceea ce priveşte impactul asupra sănătăţii publice”, a adăugat ministrul.

Liderul PNL Florin Cîţu va propune în coaliţie variante de compromis pentru ca proiectul referitor la certificatul verde să fie adoptat în Parlament, printre care instituirea obligativităţii acestuia pentru angajaţii din sănătate, MAI şi Apărare, dar nu şi pentru mediul privat, susţin surse liberale, citate de news.ro. 

Certificatul verde obligatoriu în mijloacele de transport

Întrebat dacă certificatul verde Covid va fi obligatoriu și în mijloacele de transport, Rafila a răspuns: ”Stați că nu am stabilit pentru muncă, daca era, era și pentru transport în comun.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Rafila, despre certificatul verde la muncă: ”Dacă intră în vigoare în trei săptămâni, vom fi deja în vârful valului 5.” Varianta lui Cîţu, criticată