Antena Meniu Search
x

Legile Justiţiei: Raportul pentru legea privind funcţionarea CSM a fost adoptat de comisia specială

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a finalizat marţi dezbaterea legii 317/2004 privind funcţionarea CSM.

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a finalizat marţi dezbaterea legii 317/2004 privind funcţionarea CSM. În urma dezbaterilor a fost adoptat un raport cu 13 voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR).

Actul normativ urmează să intre miercuri la dezbatere şi vot final în plenul Camerei Deputaţilor, alături de legea 304/2004 privind organizarea judiciară, al cărei raport a fost finalizat luni de către comisia specială.

”Bănuiesc că legea va trece mâine (miercuri - n. red.) prin Cameră şi va merge la Senat”, a spus preşedintele comisiei speciale, social-democratul Florin Iordache, la finalul dezbaterilor.

Cea mai controversată modificare anunţată la legea privind funcţionarea CSM - scoaterea Inspecţiei Judiciare din subordinea Consiliuloui Superior al Magistraturii - a fost abandonată în ultimul moment de către PSD.

PSD a renunţat marţi la propria propunere de scoatere a Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM şi transformarea sa într-o ”structură cu personalitate juridică, ce funcţionează la nivel naţional, ca structură unică”.

De asemenea, propunerea iniţială era ca atribuţiile Consiliului Naţional de Integritate să fie: numirea şi revocarea conducerii Inspecţiei Judiciare, primirea raportului anual de evaluare şi activitate a Inspecţiei, formularea de recomandări referitoare la activitatea Inspecţiei Judiciare şi înaintarea către CSM a propunerilor pentru organizarea şi funcţionarea Inspecţiei.

Sursă: News.ro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Legile Justiţiei: Raportul pentru legea privind funcţionarea CSM a fost adoptat de comisia specială