Antena Meniu Search
x

Reacţii după ruperea USL

Cum era de aşteptat, ruperea USL a făcut valuri-valuri în politica autohtonă. Iar reacţiile nu au întârziat să apară, de la cel mai mic până la cel mai mare om în stat

Vezi și

De dimineaţă, miniştrii PNL au mers rând pe rând să-şi anunţe demisiile din Guvern. Primul a fost ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, aflată în concediu medical după ce a suferit un accident vascular. Va fi înlocuită, momentan, cu Adriana Doina Pană, ministru delegat pentru dialog social.

Şi Eugen Nicolăescu şi-a făcut bagajele de la Sănătate. Îi va ţine locul, deocamdată, Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului.

La Transporturi, Ramona Mănescu îi va ceda scaunul lui Dan Şova, ministru delegat pentru marile proiecte. Iar Gigel Sorinel Ştirbu este înlocuit la Cultură de Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat pentru învăţământ superior.

Lucia Ana Varga şi-a dat şi ea demisia din funcţia de ministru delegat pentru Ape, păduri şi piscicultură. Toate problemele au căzut în sarcina ministrului Mediului- Rovan Plumb.

De relaţia cu Parlamentul se va ocupa ministrul justiţiei în locul lui Mihai Alexandru Voicu. Şi Cristian David şi-a dat demisia din functia de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni. De problemele acestora se ocupă Titus Corlaăţean, ministrul afacerilor externe.

După trei ani şi 20 de zile în care au guvernat împreună, reprezentanţii USL şi-au spus aseară "Adio". Motivul, ca în multe alte relaţii: nepotrivirea de caracter.

Prin încălcarea repetată şi flagrantă, ajunsă la un prag inacceptabil, a unor elemente ale înţelegerii politice la alcătuirea guvernului de către primul-ministru Victor Ponta, Partidul Naţional Liberal a decis să pună capăt.

Cel care a intentat divorţul a fost preşedintele PNL- Crin Antonescu, după ce a cerut sfatul partidului. Liberalii au votat cu o majoritate covârşitoare. 186 pentru separare, sase împotrivă şi două abţineri.

Până-n ultimul ceas, premierul a încercat să-i convingă pe partenerii săi de guvernare să rămână împreună.

Tensiunile majore în Uniunea Social Liberală au apărut la începutul lunii, când Crin Antonescu a cerut schimbarea anumitor miniştri şi a încercat să impună condiţii pentru înlocuirea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Reacţii după ruperea USL