Rectificarea aprobată de Guvern include și bugetarea OG privind creșterea indemnizațiilor înalților demnitari
Rectificarea de buget aprobată de Guvern în ședința de marți include și bugetarea ordonanței care prevede creșterea indemnizațiilor pentru înalții demnitari, au precizat surse guvernamentale
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Rectificarea de buget aprobată de Guvern în ședința de marți include și bugetarea ordonanței care prevede creșterea indemnizațiilor pentru înalții demnitari, au precizat surse guvernamentale
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, a afirmat, după ședință, că Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară pe 2015 în forma propusă de Ministerul Finanțelor.
În proiectul de rectificare bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, în nota de fundamentare, între principalele elemente care stau la baza rectificării pe anul 2015 este precizată și "adoptarea unor acte normative care au prevederi referitoare la majorări sau modificări salariale, precum și cu influențe asupra veniturilor și cheltuielilor bugetare", între acestea fiind menționată și "Ordonanța Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice".
Ordonanța de Guvern 14/2015, act normativ adoptat de Executiv în ședința din 8 iulie, stabilește creșteri ale indemnizațiilor pentru înalții demnitari începând cu 1 august, fiind publicată în Monitorul Oficial din 11 iulie.
Anexa la OG 14/2015 stabilește că președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și prim-ministrul vor avea o indemnizație brută de 21.540 de lei. Totodată, vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei.
De asemenea, potrivit actului normativ, vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului și Camerei Deputaților, consilierii prezidențiali, miniștrii, secretarul general al Guvernului, șeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, președintele Consiliului Legislativ, președintele Curții de Conturi, și șefii serviciilor de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susținea, pe 23 iulie, că având în vedere faptul că impactul bugetar generat de ordonanța privind indemnizațiile înalților demnitari este unul mic este posibil ca aplicarea actului normativ să înceapă de la 1 august.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰