Antena Meniu Search
x

Revocarea procurorului general Augustin Lazăr, discutată de secţia pentru procurori a CSM

Se decide soarta Augustin Lazăr. Secţia pentru procurori a CSM discută cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a-l revoca din funcţie pe procurorul general.

Se decide soarta Augustin Lazăr. Secţia pentru procurori a CSM discută cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a-l revoca din funcţie pe procurorul general.

Cererea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare a procurorului general Augustin Lazăr se discută luni, de la ora 11:00, la secţia pentru procurori a CSM.

Un singur punct de discuţie de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Secţiei pentru procurori, şi anume "Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a domnului procuror general Augustin Lazăr".

Procurorul general Augustin Lazăr va trebui să răspundă, în faţa Secţiei pentru procurori, celor 20 de puncte din raportul în baza căruia i s-a cerut revocarea, după care va fi emis un aviz.

Lazăr a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare. 

Pe 24 octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Revocarea procurorului general Augustin Lazăr, discutată de secţia pentru procurori a CSM