Antena Meniu Search
x

România are un nou PNRR. Câciu: A fost eliminat procentul de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii

Negocierile pe revizuirea Planului Național de Redresare și Reziliență s-au încheiat, iar noua variantă nu va conține procentul care vizează sistemul public de pensii, a anunțat joi ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 17:10

România are un nou PNRR. Câciu: A fost eliminat procentul de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii
România are un nou PNRR. Câciu: A fost eliminat procentul de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii - Inquam Photos / George Călin

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat, joi, că negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă au fost încheiate, fiind inclusă o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din PNRR.

"Negocierile pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au încheiat. La acel moment, noul PNRR se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Estimăm că această dezbatere inter-service în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN să aibă loc la începutul lunii decembrie", a explicat Adiran Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul PSD a mai precizat că Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă sunt aprobate de către Consiliul de miniştri de finanţe.

"Pe 8 sau 9 decembrie va fi acest ECOFIN. În noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB", a concluzionat Câciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » România are un nou PNRR. Câciu: A fost eliminat procentul de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii