Antena Meniu Search
x

România primeşte peste un 1,5 miliarde de euro din actualul buget al Uniunii Europene pentru lupta împotriva noului Coronavirus

Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis astăzi, în urma discuţiilor purtate la nivel european despre combaterea efectelor pandemiei.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 17:36

Vezi și
  • Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă.
  • Preşedintele adus noi lămuriri.

Şi încă o veste bună. Fondurile sunt deja disponibile şi pot fi folosite de Guvern. Şeful statului a participat la o nouă videoconferinţă cu membrii Consiliului European dedicată tocmai acestui subiect major.

"Unul dintre cele mai importante obiective de redresare economică este asigurarea unei autonomii strategice a UE si aici ma refer la anumite sectoare vitale precum sanatatea. Criza actuala ne-a aratat cat de important e un sistem de sanatate solid pentru asigurarea unui răspuns adevat la situaţiile de urgenţă.

Trebuie sa consolidam substantial capacitatea UE in acest domeniu. Subliniez că prin masurile luate la nivel UE a fost deja mobilizata pt Ro o suma de peste un miliard si jumătate de euro din actualul buget.

750 de mil de euro sunt fonduri pt susţinerea IMM-urilor afectate, 350 de milioane pt achiziţia de echip medicale, 300, pt somajul tehnic, 120 de milioane euro, atenţie, stimulente de risc pt cadrele medicale si 30 de milioane pt susţinerea asistentilor sociali." a declarat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » România primeşte peste un 1,5 miliarde de euro din actualul buget al Uniunii Europene pentru lupta împotriva noului Coronavirus