Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România modifică legea privind Codul Aerian. Nicolae Ciucă merge la Varşovia pentru o şedinţă comună a guvernelor României şi Poloniei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că o delegaţie guvernamentală se va deplasa la Varşovia pentru o şedinţă comună a Executivelor României şi Poloniei. Totodată, pe agenda Guvernului se află modificarea legii privind Codul Aerian, prin care zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene.

de Redactia Observator

la 02.03.2022 , 15:19

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că joi se va afla la Varşovia pentru şedinţa comună a Guvernelor României şi Poloniei. subliniind că reuniunea are o relevanţă aparte atât pentru relaţiile bilaterale, cât şi pentru ceea ce înseamnă discutarea problematicii de securitate în estul Europei ca urmare a invaziei forţelor armate ruse în Ucraina.

”Mâine, ne vom deplasa la Varşovia pentru desfăşurarea şedinţei comune de guvern. Doresc să fac menţiunea că este o activitate care a fost planificată cu mult timp în urmă”, a spus premierul Ciucă. 

Şeful Executivului a afirmat că această şedinţă comună ”are o relevanţă aparte pentru întărirea relaţiilor bilaterale dintre România şi Polonia şi o relevanţă aparte pentru ceea ce înseamnă discutarea problematicii de securitate în estul Europei ca urmare a invaziei forţelor armate ruse în Ucraina”

Vezi și

Ce presupune modificarea legii privind Codul Aerian

Pe acelaşi subiect

Nicolae Ciucă a mai declarat că pe agendă se află modificarea legii privind Codul Aerian, prin care ”zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene”.

Astăzi, în şedinţa de Guvern, vom adopta o serie întreagă de decizii, o parte dintre ele prevăd modificarea legii privind Codul Aerian. Practic, zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene”, a spus Ciucă.

Potrivit premierului, această măsură se înscrie în efortul de a asigura prezenţe aliate, unitare şi echilibrate pe Flancul estic al NATO. ”În felul acesta, nu va mai fi nevoie de încheierea unor acorduri bilaterale sau multilaterale” a mai declarat şeful Executivului. 

Nicolae Ciucă a mai anunţat că Guvernul va completa atribuţiile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în concordanţă cu rolul pe care îl va avea în perioada următoare, în coordonarea de reforme şi investiţii specifice PNRR, în domeniul transporturilor. 

Conform surselor Observator, pe agenda Guvernului nu s-au aflat azi nici discuţiile privind măsurile de relaxare vehiculate în ultima perioadă şi nici legea privind siguranţa naţională.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » România modifică legea privind Codul Aerian. Nicolae Ciucă merge la Varşovia pentru o şedinţă comună a guvernelor României şi Poloniei