Antena Meniu Search
x

România va primi 400 de milioane de euro de la Bruxelles pentru cheltuielile cu refugiaţii ucraineni

Guvernul a dezbătut, joi, în primă lectură, un proiect de ordonanţă în baza căreia România va primi fonduri europene de 400 de milioane de euro în contul cheltuielilor cu refugiaţii ucraineni, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, potrivit Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 20.07.2023, 16:13

România va primi 400 de milioane de euro de la Bruxelles pentru cheltuielile cu refugiaţii ucraineni
Refugiati ucraineni în Romania, martie 2022 - Profimedia

Potrivit acestuia, actul normativ va permite recuperarea unei sume consistente din cheltuielile făcute pentru susţinerea tranzitării şi găzduirii, întrajutorării refugiaţilor ucrainieni care au ales România ca ţară de destinaţie sau tranzit după declanşarea agresiunii ruse.

"Este vorba, aşadar, de suma de 400 de milioane de euro, care vor fi plătiţi României pentru a compensa ajutorul dat vecinilor ucraineni greu încercaţi. Acest mecanism va fi gestionat, în primul rând, de Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare alte ministere, pentru a echilibra balanţa în acest capitol", a declarat Constantin, la Palatul Victoria.

Cel mai probabil, a precizat Mihai Constantin, actul normativ urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri politice » România va primi 400 de milioane de euro de la Bruxelles pentru cheltuielile cu refugiaţii ucraineni