Antena Meniu Search
x

Video Rusia trece la ameninţări, dupa ce în România au ajuns soldaţii de elită ai SUA. Putin spune că vrea doar să trăiască în "armonie" cu NATO

Rusia ameninţă România cu acţiuni militare. Moscova spune că se simte ameninţată de prezenţa trupelor americane pe teritoriul nostru şi va lua măsuri. Declaraţiile vin chiar în ziua în care soldaţii lui Putin au început cele mai mari exerciţii nucleare din ultimii ani. În replică, Statele Unite trimit mai devreme în Europa cele mai moderne bombe atomice. 

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 19:54

Rusia ameninţă România cu acţiuni militare Vezi și

Noile ameninţări la adresa ţării noastre au venit în contextul în care purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a fost întrebat de riscul unui al treilea Război Mondial. Ca răspuns, Dmitri Peskov a indicat spre prezenţa militară americană şi NATO din România. A lăsat să se înţelegă că Rusia va răspunde.

"Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi. Desigur, cu atât mai bine contracarăm și vom continua să contracarăm atunci când e vorba de propria securitate", a declarat Peskov. Reacţia vine după ce americanii au trimis în România sute de militari din celebra Divizie 101 Aeropurtată, unitate de elită care a luat parte la toate marile războaie duse de SUA în ultimii 80 de ani.  

Putin vrea să trăiască în "armonie" cu NATO

În România sunt aproximativ 5.000 de militari NATO, majoritatea americani, iar numărul lor va crește în perioada următoare, pentru a descuraja comportamentul agresiv al Rusiei în regiunea noastră. Nu e prima dată când Moscova ameninţă România. Vladimir Putin s-a arătat deranjat în repetate rânduri de scutul de la Deveselu, despre care a spus răspicat că e ţintă pentru Rusia în caz de conflict cu Occidentul. Recent, Moscova a luat la ochi şi hub-urile de ajutoare pentru Ucraina care se strâng în ţară şi a ameninţat cu bombardarea acestora, dacă Vestul continuă să înarmeze Ucraina. 

În discursul pe care l-a ţinut azi la formul de la Valdai, în Rusia, Vladimir Putin dă vina pe Occident pentru comportamentul agresiv al ţării sale. El susţine că Moscova îşi doreşte să trăiască în armonie. "Pentru NATO avem un mesaj: să încercăm să nu ne mai duşmănim, să încercăm să trăim în armonie. Rusia nu provoacă elitele Vestului, doar încearcă să supravieţuiască şi să se dezvolte liber. Noi nu încercăm să impunem o nouă hegemonie. Rusia nu încearcă să înlocuiască o lume unipolară, cu una bipolară, tripolară, sau dominaţia Vestului sau cea a Estului, a Nordului sau a Sudului, este un drum care nu duce nicăieri", a transmis Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Rusia trece la ameninţări, dupa ce în România au ajuns soldaţii de elită ai SUA. Putin spune că vrea doar să trăiască în "armonie" cu NATO