Antena Meniu Search
x

Salariile a zeci de mii de medici, în pericol. Cseke Attila: Soluţiile, găsite după formarea Guvernului, prin rectificare bugetară

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că este nevoie de o rectificare bugetară pentru plata personalului din sistemul public de sănătate, reprezentând aproximativ 74.000 de angajaţi care primesc salariile de la bugetul de stat. Conform lui Cseke, până la 15 decembrie trebuie asigurate aceste fonduri pentru minister.

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 10:59

Cseke Attila
Cseke Attila: E nevoie de o rectificare bugetară pentru plata personalului din sistemul public de sănătate - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Întrebat dacă autorităţile au asigurate fondurile pentru plata personalului sanitar din instituţiile publice, ministrul interimar al Sănătăţii afirmă că este nevoie de o rectificare bugetară care să aibă loc până la jumătatea lunii viitoare.

„Soluţia va fi găsită cât mai rapid posibil. Am spus că pe 15 decembrie trebuie să asigurăm Ministerului Sănătăţii salariul a peste 74.000 de salariaţi din sistemul sanitar, care sunt plătiţi din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii. Şi aceste soluţii, imediat după formarea Guvernului, vor trebui găsite printr-o rectificare bugetară. Astăzi, din punctul de vedere al timpului, sigur, suntem sub presiunea timpului dar încă nu suntem la limita la care am putea spune că nu putem să asigurăm. Şi sunt sigur că după formarea Guvernului, imediat, va avea loc o rectificare bugetară şi sumele necesare vor fi asigurate Ministerului Sănătăţii”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Sănătății nu are bani pentru salarii în decembrie. Reacţia Sanitas

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi - nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie. Ministrul a explicat că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare, relatează news.ro.

Joi, reprezentanţii Federaţiei Sanitas i-au transmis ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, că salariaţii din sănătate, "storşi de vlagă şi cu moralul la pământ", îl "somează" să vină "cu soluţii concrete şi imediate pentru a le asigura salariile". "Eroi sau nu, ei sunt soldaţi într-o armată ce nu îşi permite ca ei să depună armele", au adăugat ei.

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) a afirmat că, în timp ce premierul demis Florin Cîţu "se joacă de-a «rotativa» cu PSD", Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salariile din decembrie ale medicilor, care sunt "eroii acestui război cu un virus perfid". "Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?", spune Ioana Mihăilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Salariile a zeci de mii de medici, în pericol. Cseke Attila: Soluţiile, găsite după formarea Guvernului, prin rectificare bugetară