Antena Meniu Search
x

Reacţia Sanitas, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu va putea plăti zeci de mii de salarii în decembrie. Medicii, "storşi de vlagă şi cu moralul la pământ"

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas îi transmit ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, că salariaţii din sănătate, "storşi de vlagă şi cu moralul la pământ", îl "somează" să vină "cu soluţii concrete şi imediate pentru a le asigura salariile". "Eroi sau nu, ei sunt soldaţi într-o armată ce nu îşi permite ca ei să depună armele", adaugă ei.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 18:08

Medic şi pacient, într-un salon de spital
Sanitas, despre medici: "Eroi sau nu, ei sunt soldaţi într-o armată ce nu îşi permite ca ei să depună armele" - Profimedia (scop ilustrativ)

"Domnule Ministru Cseke Attila, domnilor guvernanţi şi domnilor parlamentari, salariaţii din sănătate, cu atât mai mult cei din UPU, Ambulanţă, DSP-uri etc., storşi de vlagă şi cu moralul la pământ, vă somează să veniţi cu soluţii concrete şi imediate pentru a le asigura salariile! Eroi sau nu, ei sunt soldaţi într-o armată ce nu îşi permite ca ei să depună armele!", au transmis reprezentanţii Federaţiei Sanitas, joi, într-o postare pe Facebook.

Ministerul Sănătății nu are bani pentru salarii în decembrie

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi - nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie. Ministrul a explicat că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare, relatează news.ro.

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) susţine că în timp ce premierul demis Florin Cîţu "se joacă de-a «rotativa» cu PSD", Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salariile din decembrie ale medicilor, care sunt "eroii acestui război cu un virus perfid". "Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?", spune Ioana Mihăilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Sanatate » Reacţia Sanitas, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu va putea plăti zeci de mii de salarii în decembrie. Medicii, "storşi de vlagă şi cu moralul la pământ"