Antena Meniu Search
x

Șase deputați USR-PLUS și unul de la UDMR, sancționați pentru absențele nemotivate. Câți bani li se rețin din indemnizația lunară

În plin scandal în coliția de guvernare, conducerea Camerei Deputaților, condusă de Ludovic Orban, a decis sancționarea a șase deputați de la USR-PLUS și unul de la UDMR, din cauza absențelor nemotivate.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 14.04.2021, 17:25

Imagine din Parlamentul României
Șapte deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută pentru şapte deputaţi, şase de la USR-PLUS şi unul de la UDMR, din cauza absenţelor nemotivate la lucrările parlamentare din lunile ianuarie şi februarie.

„Supunem Biroului permanent, spre examinare şi decizie, situaţia privind absenţele nemotivate ale unor deputaţi de la lucrările parlamentare din lunile ianuarie şi februarie 2021, pentru care nu s-a solicitat motivarea. În conformitate cu prevederile art. 28 şi 29 din Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi ale art. 240 alin. 8 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru, are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate de drept sau la cerere în condiţiile legale şi regulamentare”, arată nota transmisă către Biroul permanent de secretarul Camerei Deputaţilor Daniel Suciu.

Parlamentarii cărora le va fi reţinut din indemnizaţie sunt Norbert Apjok (UDMR), Cristian Brian (PLUS), Andrei-Iulian Drancă (USR), Ionel-Bogdan Rodeanu (USR), Cristian Seidler (USR), Eugen Terente (USR) şi Daniel-Liviu Toda (PLUS).

Scandal în coaliția de guvernare

Scena politică este marcată în aceste momente de scandalul din coaliția de guvernare care astăzi s-a soldat cu revocarea lui Vlad Voiculescu și demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan. Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș i-au reproșat premierului că a luat decizia de revocare fără consultarea partenerilor de coaliție și că nu mai are susținerea Alianței.

Premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției. Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a anunțat Dacian Cioloș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Șase deputați USR-PLUS și unul de la UDMR, sancționați pentru absențele nemotivate. Câți bani li se rețin din indemnizația lunară