Antena Meniu Search
x

Scandal monstru în parlament. Aleşii au fost la un pas de bătaie pentru salariile mărite ale primarilor. George Simion a stins lumina

Aleşii s-au răzgândit nu-şi mai măresc şi lor salariile, ci doar primarilor. Însă marţi la comisia de muncă unde urma să fie modificat proiectul care majorează indemnizaţiile a ieşit un scandal monstru. Deputatul PSD Gabriel Zetea şi liderul AUR, George Simion s-au aflat la un pas de bătaie. În cele din urmă, amendamentul a primit raport favorabil şi va merge la plen: 25 voturi pentru, 12 împotriva, abțineri zero.    

de Redactia Observator

la 27.09.2022, 14:42

Vezi și

S-au încins spiritele la şedinţa comisiei de muncă, în care se dezbătea proiectul de lege privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, PSD propunând ca majorarea să se aplice în administraţia publică locală, la primari şi să se elimine la parlamentari. Deputatul Gabriel Zetea de la PSD a fost la un pas să se bată cu cei de la AUR, iar George Simion a stins lumina în sală. "Mergem la plen și votăm împotriva majorărilor pentru primari. O să blocam tribuna dacă trebuie. O sa încălcam regulamentul dacă trebuie. E inadmisibil ce au făcut aici. Facem tot ce putem sa blocăm aceste legi nesimțite", a reacţionat Geoge Simion după cearta cu Zetea.

După aproape o oră de discuţii aprinse, deputaţii au votat pentru renunţarea la majorarea salariilor demnitarilor, cu 25 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă". Raportul trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor - for decizional - el figurând pe ordinea de zi a şedinţei de marţi. Deputaţii au votat un amendament care priveşte creşterea salariilor, la nivelul anului 2021, pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene

George Simion, la un pas de bătaie cu Zetea de la PSD

George Simion l-a acuzat pe deputat că îşi doreşte majorarea salariilor activului de partid. Cei doi au ajuns să ţipe unul la celălalt în timp ce George Simion filma discuţiile. Simion a intrat în conflict şi cu preşedintele de şedinţă, Adrian Solomon, care l-a numit ”doamna Georgeta Simeleone”. Gabriel Zetea a luat cuvântul în comisie, afirmând că, prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale.

Pe acelaşi subiect

Liderul USR George Simion l-a acuzat că vrea să majoreze salariile parlamentarilor şi a primarilor. ”Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la Simion. ”Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton ridicat. ”Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, i-a spus Simion deputatului PSD.

”Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Zetea, apropiindu-se de liderul AUR care filma dezbaterile. ”Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus şi Simion. ”Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus Zetea, nervos.

”Vă creşteţi vouă salariile, vouă, activului de partid”, a intervenit şi Dan Tănasă. ”Pe primarii ăştia îi scoală cineva din pat, noaptea la ora 3 şi îi forţează să se ducă primari? Nu vă e ruşine? Unu din trei români lucrează pe 1.500 de lei şi vor vreţi să creşteţi salariile la primari”, a spus Tănasă. ”La oameni, la zeci de mii de români”, a răspuns Zetea. George Simion l-a acuzat de minciună şi pe preşedintele comisiei, Adrian Solomon, de la PSD. ”Minţiţi ca un ordinar”, a spus Simion. 

Adrian Solomon l-a numit pe George Simion ”doamna Georgeta Simeleone”

”Doamna Georgeta Simeleone, vă rog frumos, nu aveţi glas”, a replicat Solomon, făcând aluzie la lidera partidului de extremă drapta Fraţii Italiei (Fratelli d'Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile în Italia. ”Cum mi-aţi spus? Nu vă e ruşine? Vă măriţi salariile! Ordinarule”, a spus George Simion. 

PSD a cerut în Plenul Camerei Deputaţilor trimiterea proiectului de mărire a salariilor la comisia de muncă şi cea de finanţe, pentru modificare, după ce partidele din coaliţie au decis ca majorările să se aplice doar la administraţia locală, iar parlamentarii să rămână cu indemnizaţiile îngheţate. Ordonanţa care majorează indemnizaţiile demnitarilor a trecut săptămâna trecută de Senat cu scandal.

USR a criticat faptul că PSD şi PNL nu s-au prezentat la comisii. ”După ce au votat mărirea propriilor salarii la senat, s-au bătut cu pumnul în piept că vor rectifica la Camera deputaţilor. Azi când trebuiau să elimine mărirea salariilor parlamentarilor şi primarilor, ghiciţi ce s-a întâmplat? N-au venit la şedinţă. Deci n-a fost cvorum. Au lipsit fix 5 membrii. Frumos nu? La PSD, din 10 membrii a venit unul singur. La PNL din 9 membrii au venit 3. La creşterea propriilor salarii a fost înghesuială. La rectificarea neruşinării e lipsă de cvorum”, a spus Claudiu Năsui în plen. 

În replică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a explicat că sunt în curs de a vota una din legile justiţiei şi de aceea parlamentarii coaliţiei au rămas în plen. ”Urmează câteva sute de amendamente pe care cei de la USR le-au depus, pentru a putea respinge sau adopta amendamentele am considerat că e important să rămânem în sla de plen. De îndată ce vom depăşi amendamentele, vom purcele la şedinţele din comisii şi vom elimina majorările salariale ale parlamentarilor, astăzi”, a spus Simonis în plen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Scandal monstru în parlament. Aleşii au fost la un pas de bătaie pentru salariile mărite ale primarilor. George Simion a stins lumina