Antena Meniu Search
x

Scenariu șocant pe masa Guvernului: România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale fără tratamente

Scandal uriaş pe banii românilor, după ce, pentru prima dată în istorie, şedinţa CSAT pe rectificarea bugetară a fost suspendată. România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale, fără tratamente, avertizează Guvernul.

Vezi și

Scandal uriaş pe banii românilor, după ce, pentru prima dată în istorie, şedinţa CSAT pe rectificarea bugetară a fost suspendată. România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale, fără tratamente, avertizează Guvernul.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis spune că securitatea naţională este pusă în pericol de calculele Executivului. Blocajul a fost cauzat de disputele pe banii tăiaţi de la Servicii. În Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, deciziile se iau în unanimitate. Şeful statului, care este şi şeful CSAT, cere un alt plan pentru rectificarea bugetară. Guvernul se întâlneşte azi într-o nouă şedinţă, pentru a găsi soluţii.

Scenariul şocant pe masa Guvernului

Proiectul de rectificare bugetară nu a trecut de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Bugetele instituţiilor de securitate şi apărare au nevoie de avizul CSAT. În lipsa lui, şi bugetele ministerelor sunt blocate.

După două săptămâni de atacuri reciproce, în zadar au stat Klaus Iohannis şi membrii cabinetului Dăncilă 40 de minute, la aceeaşi masă.

Însăşi securitatea naţională este pusă în pericol, susţine Klaus Iohannis. Directorii serviciilor secrete au susţinut că nu-şi pot atinge obiectivele cu banii primiţi de la Guvern. În replică, şeful Finanţelor. Orlando Teodorovici, îl acuză pe preşedinte că a suspendat şedinţa fără niciun temei legal.

Fierbere la Palatul Victoria

Miniştrii au venit, de urgenta, la guvern, la discutii cu Dancila. Cel care a lansat contraofensiva a fost Teodorovici, care a cerut desecretizarea sedintei CSAT.

Imediat, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns la Guvern, ca să discute cu Viorica Dăncilă. Liderul social democrat a stat de vorbă şi cu şeful ALDE, pentru a găsi ieşirea din impasul financiar fără precedent.

Potrivit unor surse guvernamentale, nu s-a găsit deocamdată o soluție pentru rezolvarea situației. Guvernul se va reuni astăzi într-o nouă şedinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Scenariu șocant pe masa Guvernului: România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale fără tratamente