Antena Meniu Search
x

Sebastian Ghiţă a primit interdicţia de a-şi exercita funcţia de deputat

Procurorii DNA Ploieşti i-au impus deputatului Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu, interdicţia de a-şi exercita funcţia de parlamentar

Vezi și

Procurorii DNA Ploieşti i-au impus deputatului Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu, interdicţia de a-şi exercita funcţia de parlamentar

UPDATE 11:50 Sebastian Ghiţă a declarat, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că a primit o nouă măsură de interdicţie şi că dosarul său este unul politic. Scopul, a adăugat acesta, este dărâmarea Guvernului.

"Să le luăm pe rând. Aşa cum mă aşteptam, nişte lucruri destul de grave s-au întâmplat. Sunt destul de multe, nu ştiu dacă o să pot să vi le relatez pe toate. În primul rând, ce trebuie să vă spun este că, asupra mea s-a luat o nouă măsură, fără să ştiu ce am făcut. De data asta, nu am voie să părăsesc Ploieştiul. Până acum nu aveam voie să plec din ţară. Acum nu am voie să plec din Ploieşti. Aşa a considerat domnul procuror. Şi mi s-a spus să îmi adresez nemulţumirile la ÎCCJ. Asta voi şi face."

De asemenea, deputatul a explicat că astfel de abuzuri pot avea loc pentru oricine, oricând şi că are de gând să lupte pentru a îşi demonstra nevinovăţia.

"Astăzi mi-am dat seama despre ce este vorba în acest dosar. I se poate întâmpla oricui. Pentru că sunt deputat în Parlament, simt că trebuie să lupt şi trebuie să vă spun că abuzurile acestea nu pot fi tolerate. Astăzi mi-am dat seama că tot acest dosar este o etapă, un pas în ce mi s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, presiuni, discuţii, întâlniri, luări la rost, ameninţări, care vizau demisia premierului Ponta. Nu îl pot influenţa pe Ponta să îşi dea demisia când vor procurorii. Nu o să intru în detalii acum."

Ghiţă a adăugat că o parte din dosar se referă la alegerile prezidenţiale.

"O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale. Nu îmi cer scuze şi nu îmi pare rău că PSD, Ponta, eu am încercat să obţinem încrederea electoratului pentru funcţia de preşedinte a României. Am pierdut aceste alegeri şi trebuie să oprim această regulă că, imediat după alegeri, pierzătorii sunt ameninţaţi, abuzaţi, li se fac percheziţii, li se confiscă."

"Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta. Nu o înţeleg. Am citit cu atenţie acuzele, nu scrie deloc justificarea pentru care eu nu am voie să vorbesc. Nu este un dosar politic pentru mine, este pentru dărâmarea Guvernului şi pentru convingerea lui Ponta că dacă nu îşi dă demisia, mama, fratele, cumnatul, sora, prietenii vor plăti. Astăzi a venit rândul meu şi al prietenilor mei să plătim. Absolut toată lumea din familia mea are sechestru pe conturi."

Sebastian Ghiță a primit interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de deputat. Acesta a venit la DNA Ploieşti la ora 9.30 şi a declarat că a primit o citaţie săptămâna trecută, că nu ştie de ce a fost chemat şi dacă a fost extinsă urmărirea penală şi că speră ”să nu se întâmple lucruri rele”, adăugând: ”Nu m-am gândit că vin să o caut pe soacra lui Moisescu”.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului şi vor extinde şi sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia.

Sebastian Ghiţă este acuzat de noi fapte de corupţie săvărşite înainte de 2012, dată la care a fost ales deputat într-un colegiu din judeţul Prahova, dar şi în perioada mandatului de parlamentar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Sebastian Ghiţă a primit interdicţia de a-şi exercita funcţia de deputat