Antena Meniu Search
x

Video Şedinţă cu scandal în Parlament. Cum a fost retras pragul pentru abuz în serviciu

Nu mai există niciun prag pentru abuzul în serviciu. Este decizia coaliţiei de guvernare după o şedinţă cu scandal în Parlament. Liderii coaliţiei au cerut să se revină la proiectul iniţial, pentru că nu au reuşit să se pună de acord.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 05.04.2023, 07:31

Vezi și

A fost o şedinţă cu scandal în Parlamentul României. La presiunea societăţii civile, parlamentarii au renunţat de tot la acest prag şi au revenit la forma iniţială a proiectului. Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au fost sunaţi de către liderii coaliţiei de guvenare. În forma adoptată de Senat a acestui proiect, pragul pentru incriminarea abuzului în serviciu era de 250.000 de lei. Mai exact, dacă prejudiciul era sub această sumă, nu vorbeam despre o infracţiune.

Au fost şi alte propuneri de praguri, de 9.000 de lei, 6.000 de lei şi chiar 3.000 de lei. În aceeaşi şedinţă, deputaţii PNL, PSD şi UDMR au propus şi un amendament prin care interceptările realizate de serviciile secrete să nu mai poată fi folosite pentru infracţiuni precum evaziune fiscală şi corupţie. Acest amendament a fost admis şi mai apoi retras. Urmează votul în Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Şedinţă cu scandal în Parlament. Cum a fost retras pragul pentru abuz în serviciu