Antena Meniu Search
x

Ședință de urgență la Cotroceni. Ce interdicții noi sunt discutate în plin dezastru sanitar

Klaus Iohannis a convocat astăzi la Palatul Cotroceni responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii. La finalul ședinței, președintele va susține o declarație de presă.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 17:54

Vezi și

Responsabilii care gestionează criza sanitară au fost convocaţi în această după amiază de preşedintele Klaus Iohannis într-o şedinţă. Şeful statului vrea măsuri mai dure şi mai clare pentru a opri valul patru care a dus sistemul medical în colaps.

Marţi, România a înregistrat record de îmbolnăviri de COVID-19, dar şi de decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2. Potrivit lui Klaus Iohannis, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat "mult prea lent", a fost "deficitară", cauzele fiind multiple.

Klaus Iohannis a convocat azi de la ora 17.30 la discuţii toţi actorii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei. La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Măsuri discutate: Introducerea certificatului verde la locul de muncă, interzicerea circulaţiei între localităţi, trecerea şcolilor în online

Pe acelaşi subiect

Măsuri care să restrângă mobilitatea, dar şi intrarea şcolilor în online, precum şi interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare, vor fi discutate miercuri, de responsabilii pentru gestionarea pandemiei cu preşedintele Klaus Iohannis, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. Pe lista de măsuri care vor fi discutate la Palatul Cotroceni se află certificatul verde la locul de muncă, închiderea magazinelor dupa o anumită oră şi interzicerea activităţilor care pot crea aglomerări, au precizat surse oficiale pentru News.ro

În contextul creşterii numărului de cazuri, este posibil să se ajungă la închiderea şcolilor şi trecerea în online. De altfel, în Capitală, foarte multe şcoli se află deja în online, iar de săptămâna viitoare, elevii din ciclul primar intră într-o scurtă vacanţă, de o săptămână.  Altă măsură vizată este carantina generală sau zonală, în funcţie de rata de incidenţă, dar şi interzicerea circulaţiei între localităţile care au un număr mare de cazuri. Potrivit sursei citate, nu se ia în calcul, deocamdată, introducerea stării de urgenţă în România. 

La şedinţă participă prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ședință de urgență la Cotroceni. Ce interdicții noi sunt discutate în plin dezastru sanitar