Antena Meniu Search
x

Cererea de arestare a lui Dan Şova a ajuns la Senat

Senatorul Dan Şova a venit, vineri dimineaţă, la Poliţie pentru măsura controlului judiciar în dosarul Turceni-Rovinari. El trebuie să se prezinte la poliţie de două ori pe săptămână

Senatorul Dan Şova a venit, vineri dimineaţă, la Poliţie pentru măsura controlului judiciar în dosarul Turceni-Rovinari. El trebuie să se prezinte la poliţie de două ori pe săptămână

UPDATE 12:30 Cererea de arestare a lui Dan Şova a ajuns la Senat

________________________________

La sosire, senatorul nu a dorit să facă declaraţii.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar, potrivit Antena3.ro.

Ieri, DNA a cerut Senatului României aviz pentru reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova, într-un alt dosar, în care politicianul este acuzat de trafic de influenţă.

Dan Şova şi-ar fi folosit influenţa pentru a-l convinge pe Mihai Bălan, directorul CET Govora, să semneze un contrat de asistenţă juridică, pentru care plătea 10.000 de euro lunar. De aici, senatorul PSD lua 50% comision, iar potrivit procurorilor, Dan Şova ar fi încasat ,între octombrie 2011 şi iulie 2014, 100.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Cererea de arestare a lui Dan Şova a ajuns la Senat