Antena Meniu Search
x

Senatul a votat legea finanţării partidelor politice

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice şi a campanii electorale, în sensul însuşirii obiecţiilor din cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Klaus Iohannis legislativului

 Plenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice şi a campanii electorale, în sensul însuşirii obiecţiilor din cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Klaus Iohannis legislativului.

Raportul de admitere cu amendamente, adoptat de comisia specială pentru cod electoral, a fost adoptat de plen cu 106 voturi ”pentru” şi 2 voturi ”împotrivă şi o abţinere.

Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Senatului cu 105 voturi ”pentru”, o abţinere şi două voturi împotrivă şi urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Guvernul a transmis că susţine proiectul de lege, ”pentru necesitatea reformării instituţiilor pubice şi crearea unui cadrul legislativ cât mai clar privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale”.

Preşedintele comisiei de cod electoral, deputatul Mihai Voicu a declarat în cadrul dezbaterilor din plenul Senatului că adoptarea legilor electorale se află în grafic, acest lucru datorându-se şi conducerii Senatului.

Comisia de cod electoral a adoptat, marţi, cererea preşedintelui de reexaminare a legii finanţării partidelor, stabilind că împrumuturile făcute partidelor vor trebui restituite în maxim 3 ani, se vor face prin virament bancar şi cele care nu sunt restituite în termen sunt considerate donaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Senatul a votat legea finanţării partidelor politice