Antena Meniu Search
x

Silvio Berlusconi ar putea candida pe liste româneşti

Silvio Berlusconi a devenit copilul orfan şi septuagenar al politicii italiene, dar cariera lui s-ar putea relansa din România. Fostul premier italian are şanse să revină în politică dacă va candida pentru un fotoliu de europarlamentar.

Vezi și

La ultima vizită în România, Silvio Berlusconi era premierul Italiei şi senator şi avea parte de o primire cu toată pompa. Viitorul lui popas în România ar putea avea loc în cu totul altă calitate: "simplu cetăţean italian, caut reşedinţă românească pentru a reveni în politică".

Presa italiană speculează că România ar putea deveni trambulina pentru relansarea carierei politice a lui Berlusconi. Ar putea candida la europarlamentarele din 2014 pe liste româneşti. Italienii nu îl mai vor decât în boxa acuzaţilor.

Legea noastră electorală prevede că un străin poate candida din România la europarlamentare cu condiţia să aibă reşedinţă în România. E o condiţie, dar nu e singura. Trebuie să fie pe listele unui partid politic înregistrat în România.

Glumă sau nu, România e o ţară pentru care fostul premier şi senator italian are toată simpatia. I-au fost de ajutor şi întâlnirile cu româncele.

Pe câteva dintre ele le-a cunoscut îndeaproape la petrecerile de la reşedinţele lui de lux. Ioana Vişan, de exemplu, i-ar putea fi un excelent şef de campanie electorală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Silvio Berlusconi ar putea candida pe liste româneşti