Antena Meniu Search
x

Sorin Grindeanu: "În perspectiva în care moţiunea pică, imediat după acest moment mă voi întâlni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea"

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, duminică seară, că în perspectiva în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va fi votată, partidele cu care va negocia pentru formarea unui nou Executiv vor fi PSD şi ALDE, dar fără liderul PSD, Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, duminică seară, că în perspectiva în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va fi votată, partidele cu care va negocia pentru formarea unui nou Executiv vor fi PSD şi ALDE, dar fără liderul PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat cu ce partide va negocia pentru formarea unui nou Guvern în condiţiile în care moţiunea de cenzură nu va fi votată, miercuri, în Parlament, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: ”PSD şi ALDE”.

El a ţinut să precizeze că în aceste negocieri îl exclude pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Eu l-am rugat azi pe Victor Ponta să meargă, fiind deputat, eu nu sunt deputat, să meargă în grupul PSD de la Cameră să transmită un lucru: în perspectiva în care moţiunea pică, imediat după acest moment mă voi întâlni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea, care e responsabil de această situaţie.

Pe acelaşi subiect

Şi voi cere din interiorul PSD miniştrii, secretari de stat, şefi de agenţii, în urma acestui dialog şi la fel cu coaliţia. Nu voi decide eu singur, ci numai împreună cu colegii mei, dar nu într-un dialog cu Liviu Dragnea”, a subliniat Grindeanu.

Şeful Executivului a mai spus că riscul cel mai mare pentru PSD este să se scindeze dacă trece moţiunea de cenzură.

”Liviu Dragnea, în toate aceste zile, a propus vreo cinci colegi de-ai mei care să fie viitori prim-miniştri. Sunt vreo 40 de miniştri propuşi în viitorul cabinet. Ba mai mult decât atât, l-aţi văzut spunând un lucru, că aproape toţi miniştrii din actualul cabinet - eu cred că cei care sunt senatori şi deputaţi, ca nu cumva să existe semne de întrebare - vor face parte şi din viitorul cabinet.

Adică ori au mers lucrurile bine, ori nu au mers bine. (...) Este foarte greu să vorbeşti cu cineva care are această atitudine, dar şi în ceasul al treisprezecelea am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moţiunea trece ajunge la preşedinte, iar convingerea e că PSD pierde guvernarea. Singurul lucru pe care nu îl accept e să fiu pus în situaţia de a fi actor principal în spargerea PSD şi aşa ceva nu o să accept niciodată”, a arătat premierul.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Sorin Grindeanu: "În perspectiva în care moţiunea pică, imediat după acest moment mă voi întâlni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea"