Antena Meniu Search
x

Sorin Ovidiu Vîntu va fi ELIBERAT!!! Decizia este definitivă

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Ilfov a admis contestaţia acestuia faţă de o decizie a Judecătoriei sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Ilfov a admis, miercuri, contestaţia acestuia faţă de o decizie a Judecătoriei sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Ilfov a admis, miercuri, contestaţia acestuia faţă de o decizie a Judecătoriei sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată

Decizia instanţei este definitivă, astfel că omul de afaceri va pleca din penitenciarul Jilava în orele următoare.

În prima cerere de liberare, avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au inserat caracterizarea omului de afaceri, realizată de reprezentanţii Penitenciarului Jilava în perioada în care a executat pedeapsa primită în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Din aceasta rezultă că Vîntu "are o personalitate matură, abilitatea de a se adapta normelor şi regulilor unui grup stabil, conduita echilibrată, este o persoană inteligentă, întreprinzătoare, activă social", potrivit Mediafax.

"În privinţa comportamentului petentului în perioada de libertate intervenită între cele două condamnări vă rugăm să observaţi că petentul a avut o conduită conformă cu normele de convieţuire socială, acordând o încredere sportiă justiţiei în general şi rolului social al acesteia, în condiţiile în care a apelat la organele judiciare ale Statului, formulând un denunţ (...) cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă (...) de către inculpatul Obreja Rudel", s-a mai precizat în cererea de liberare condiţionată.

Potrivit Codului de procedură penală, liberarea condiţionată se dispune, la cererea sau la propunerea făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.

Vîntu se află la penitenciar după ce a fost condamnat definitiv, în 24 ianuarie, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

La jumătatea lunii iulie, Vîntu a primit o nouă condamnare: şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul Petromservice, decizie care nu este însă definitivă.

Omul de afaceri este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Sorin Ovidiu Vîntu va fi ELIBERAT!!! Decizia este definitivă