Antena Meniu Search
x

Străinii care investesc în România au un mod diferit de a face afaceri. Iată ce fac ei mai bine decât noi

Tot mai multe companii străine aleg să investească în ţară noastră aducând un nou model de management, care de multe ori funcţionează mai bine decât cel autohton. Deşi succesul unei afaceri depinde de mulţi factori, unele aspecte sunt aplicabile la orice tip de business, indiferent de produsele sau serviciile pe care le furnizează.

Tot mai multe companii străine aleg să investească în ţară noastră aducând un nou model de management, care de multe ori funcţionează mai bine decât cel autohton. Deşi succesul unei afaceri depinde de mulţi factori, unele aspecte sunt aplicabile la orice tip de business, indiferent de produsele sau serviciile pe care le furnizează.

Grijă sporită pentru angajaţi, tehnicile de marketing şi o strategie bine gândită pentru a evita riscurile sunt doar câteva dintre aspectele pe care străinii le tratează diferit şi care le oferă mai multe şanse de reuşită. Iată care sunt lucrurile pe care managerii români ar putea să le înveţe de la cei străini:

Evită riscurile apelând la asigurări

O companie este expusă multor riscuri, de la dezastre naturale, la atacuri cibernetice. Tot mai multe companii apelează la asigurări pentru a se proteja de principalele riscuri, însă unii manageri preferă gândirea de tipul ”nu mi se poate întâmpla mie”.

O astfel de asigurare de bunuri este extrem de utilă pentru o companie, deoarece le acordă siguranţă că în cazul unui accident nu vor există pierderi. Pot fi asigurate orice fel de bunuri, iar în acest fel compania este protejată în fața incediilor, exploziilor, inundațiilor, chiar și în caz de furturi.

Îşi loializează personalul

Resursă umană este extrem de importantă pentru o firma şi de aceea trebuie să i se acorde atenţia cuvenită. O entitate financiară poate pierde sume importante dacă un anganjat foarte bun pleacă din companie. De multe ori un angajat bun va trebui înlocuit de alte două persoane, iar acestea vor avea nevoie de un timp de acomodare, fapt care presupune ceva pierderi.

În afară de loializarea angajaţilor, un alt lucru important este mulţumirea şi împlinirea lor la locul de muncă. Potrivit unui studiu citat de Fortune, angajaţii fericiţi sunt mai productivi, iar asta nu le aduce decât beneficii companiilor.

Totodată, o bună colaborare între angajaţi este esenţială pentru ca procesele să se desfăşoare repede şi fără întreruperi. Acesta este şi motivul pentru care tot mai multe companii organizează teambuilding-uri în care colegii de lucru să se cunoască mai bine. Trendul teambuilding-urilor a fost adus în ţară noastră de corporaţiile străine, care investesc anual în evenimente menite să lege mai bine echipa.

Acordă atenţia cuvenită tehnicilor de marketing

Indiferent de calitatea serviciilor sau a produselor pe care le comercializează, dacă publicul ţintă nu a auzit de firma respectivă, profitul nu va creşte. Companiile străine ştiu foarte bine acest lucru, aşa că investesc sume importante în reclamă, relaţii publice şi în noile tehnici de branding.

Cunoaşterea exactă a publicului, a competiţiei şi promovarea companiei sunt strâns legate de succesul unei afaceri, notează portalul american chron.com. Cu cât un manager este mai deschis la noile tehnici de marketing, cu atât compania va deveni mai puternică pe piaţă şi va avea mai mulţi clienţi.

Cântăresc bine valoarea fiecărui client

Activitatea unui business depinde de portofoliul sau de clienţi. Ei sunt cei mai importanţi, iar în lipsa lor o afacere se îndreaptă către faliment. De aceea este atât de populară şi sintagma – „clientul nostru, stăpânul nostru”.

Cunoaşterea fiecărui client, a timpului investit de angajaţi pentru el, a sumei lunare pe care acesta o plăteşte reprezintă date pe care un manager trebuie neapărat să le cunoască. Un client care ne aduce venituri mici, dar care are nevoie de multă atenţie, poate uneori chiar să provoace pierderi firmei, aşa că trebuie cântărită bine fiecare colaborare.

Ce alte lucruri crezi că mai pot învaţă managerii români de la cei străini? De cealaltă parte, crezi că sunt aspecte de business în care am putea să le dăm sfaturi străinilor?

Sursa foto: Shutterstock, creativecommons.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Străinii care investesc în România au un mod diferit de a face afaceri. Iată ce fac ei mai bine decât noi