Antena Meniu Search
x

Summit NATO la Bucureşti. Reprezentanţii ţărilor din flancul estic vin la Cotroceni. Harta restricţiilor în trafic

Summit important, astăzi, la Bucureşti. Reprezentanţii ţărilor din flancul estic al NATO vin la Cotroceni pentru a discuta strategia comună de securitate în contextul războiului din Ucraina. Marele absent este secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, care şi-a amânat vizita din motive medicale. Va interveni însă online. Mai multe coloane oficiale vor traversa Capitala, aşa că şoferii sunt sfătuiţi să evite în special DN1, care leagă aeroportul de Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 08:20

Vezi și

Evenimentul are ca scop conturarea unei poziţii comune a ţărilor de pe flancul estic înainte de summit-ul NATO de la Madrid, programat între 28 şi 30 iunie. Întâlnirea a fost organizată de preşedinţii României şi Poloniei şi va beneficia de prezenţa reprezentanţilor din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Slovacia şi Ungaria. 

Trafic restricţionat pe mai multe drumuri din Capitală

Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru un nou concept strategic al NATO pentru următorii zece ani. Acesta presupune desemnarea Rusiei ca ameninţare la adresa Alianţei Nord-Atlantice şi crearea unui mecanism de apărare colectivă prin sporirea prezenţei militare în flancul estic, în special în Marea Baltică şi Marea Neagră.

Statele participante pledează şi pentru politica uşilor deschise în NATO, respectiv acceptarea cât mai rapidă a Suediei şi Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică.

La eveniment urma să participe şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, însă vizita acestuia a fost anulată din motive medicale. Acesta va inteveni, însă, la discuţii, în format online.

Summitul de astăzi vine şi cu restricţii în trafic. Deoarece mai multe coloane oficiale vor face drumul de la Aeroportul Henri Coandă spre Palatul Cotroceni, Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor să evite DN1 între orele 11:00 şi 15:00, dar şi în intervalul 18:00 - 21:00. Poliţiştii vor fi în trafic pentru a fluidiza circulaţia, însă din cauza măsurilor sporite de securitate de pe traseu este posibilă formarea de ambuteiaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Summit NATO la Bucureşti. Reprezentanţii ţărilor din flancul estic vin la Cotroceni. Harta restricţiilor în trafic