Antena Meniu Search
x

Video Nicolae Ciucă, interimar la Ministerul Apărării. Ciolacu nu exclude posibilitatea ca PSD să renunţe la funcţie în favoarea PNL

Premierul Nicolae Ciucă preia interimatul la Ministerul Apărării. Pe masa PSD se mai aflau alte două propuneri pentru scaunul de ministrul al Apărării: Angel Tîlvăr si Mihai Tudose.

De Redactia Observator la 24.10.2022, 16:35
Vezi și

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis Administrației Prezidențiale documentele privind demisia domnului Vasile Dincu din funcția de ministrul al Apărării Naționale și preluarea interimatului de către domnia să." a anunțat purtătorul de cuvânt la Guvernului, Dan Cărbunaru. 

Marcel Ciolacu a precizat că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a transmis că ar fi cel mai în măsură să preia interimar conducerea Ministerului Apărării, în contextul experienţei pe care acesta o are în domeniul Apărării. Liderul PSD nu a dorit să înainteze nume privind viitorul social-democrat care să conducă ministerul, întrebat dacă Mihai Tudose ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Dîncu la acest portofoliu. Chestionat dacă este posibil ca PNL să preia portofoliul Apărare, Ciolacu a răspuns: „Este posibil orice în politică”.

Ce spune PSD-ul despre cedarea portofoliului către PNL

„Am crezut că s-a depăşit momentul şi s-au adus explicaţiile la acea declaraţie. Dacă intrăm într-o logică orice conflict se încheie cu o înţelegere între cine câştigă şi cine pierde. Vasile Dîncu nu s-a referit niciodată la un teritoriu pe care l-ar ceda Ucraina. Nu am atributul de a avea aceste informaţii şi nu sunt membru al CSAT. Cred că această decizie o să iau împreună cu colegii mei. Avem azi primul BPN la ora 18.00, urmând să recomand cu toată convingerea ca domnul premier să preia atribuţiile interimar la Ministerul Apărării. Conform legii sunt acele 45 de zile. Cred că e o decizie pe care o să iau împreună cu colegii mei. Azi avem BPN şi pe urmă o să avem un Consiliu Naţional pentru a lua decizia. Nu vreau să înaintez nume, până nu discut cu colegii mei (întrebat dacă Mihai Tudose ar putea prelua portofoliul Apărării – n.r.)”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a spus că ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Apărare, interimar. „Am avut o discuţie cu premierul şi i-am spus că ţinând cont de experienţa dumnealui în zona de Apărare ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Minister. Cred că atâta timp cât domnul premier va prelua interimatul, nu este nicio problemă. Am înţeles şi am luat act de demisia domnului Dîncu”, a explicat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: „Nu am avut discuţiii în ultima perioada. Presupun că dacă e nevoie de un contract instituţional sau să avem o discuţie, atunci o să o avem”. Chestionat dacă PSD ar putea ceda PNL portofoliul Apărare, Ciolacu a replicat: „Este posibil orice în politică”.

Vasile Dîncu a anunţat, luni pe Facebook, că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Apărării Naţionale. El a precizat că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. Acesta a invocat „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a mulţumit premierului pentru colaborare. Vasile Dîncu a afirmat că nu a primit niciun reproş concret din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi nici nu a vorbit cu şeful statului, nici în week-end, nici luni. El a adăugat că nu i-a solicitat nimeni să demisioneze din funcţia de ministru al Apărării.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă, interimar la Ministerul Apărării. Ciolacu nu exclude posibilitatea ca PSD să renunţe la funcţie în favoarea PNL