Antena Meniu Search
x

PSD discută despre demisia Gabrielei Firea şi i-a găsit înlocuitor lui Marius Budăi - Surse

Azilele groazei. Prima demisie de anvergură în scandalul azilelor groazei. Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat demisia din funcţie, deşi a susţinut chiar şi ieri că instituţia pe care o conducea nu este responsabilă de ce se întâmplă în acele centre şi nu are de ce să demisioneze. Asta, în ciuda faptului că la începutul scandalului, tot Marius Budăi remarca diferenţa dintre actele din dosarul de acreditare şi realitatea din cămine. PSD discută şi despre demisia Gabrielei Firea, au declarat surse politice pentru Observator. 

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 14:42

Marius Budăi şi Gabriela Firea
Marius Budăi şi Gabriela Firea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat demisia, în urma scandalului azilelor de bătrâni. Anunţul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu care a spus că este un "gest de onoare". Demisia de la vârful Ministerului Muncii vine la o săptămână şi jumătate de când au început percheziţiile în centrele unde bătrânii și pacienții cu dizabilități aveau parte de un tratament inuman.

Marian Neacşu, interimar. Simona Bucura-Oprescu, înlocuitor la şefia ministerului Muncii

Demisia lui Marius Budăi va fi înregistrată mai întâi la cancelaria primului ministru iar mai apoi va ajunge şi la preşedintele Klaus Iohannis. A fost stabilit şi cine va asigura interimatul la ministerul Muncii. Vorbim despre actualul vicepremier din partea PSD, fără portofoliu, Marian Neacşu. În locul lui Marius Budăi ar putea fi pusă Simona Bucura-Oprescu, deputat şi preşedinte al comisiei de administraţie. 

În zilele următoare vor exista discuţii în partid pe acest subiect iar luni liderii PSD se vor întâlni la Consiliul Politic Naţional şi tot luni vom afla cine va asigura şefia Ministerului Muncii.

Pe acelaşi subiect

Demisia Gabrielei Firea, discutată în PSD

Demisia lui Marius Budăi vina în urma scandalului referitor la azilele groazei, dar şi a unei discuţii pe care a avut-o azi dimineaţă cu premierul Marcel Ciolacu. Mai multe ONG-uri i-au cerut de mai multe zile să-şi depună demisia şi au fost discuţii pe acest subiect şi în spatele uşilor închise, în PNL. 

Luni, Marius Budăi spunea că demisia lui nu contează şi că în momentul de faţă trebuie găsite soluţii pentru rezolvarea situaţiei cu acele azile ale groazei. Surse politice susţin că în interiorul PSD se discută şi despre demisia actualului ministru al Familiei, Gabriela Firea

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » PSD discută despre demisia Gabrielei Firea şi i-a găsit înlocuitor lui Marius Budăi - Surse