Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei. Marian Neacșu va prelua interimar funcția

Azilele groazei. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Despre decizia lui Budăi de a demisiona, premierul a declarat că este un gest de onoare. Marian Neacșu ar urma să preia interimar funcția. Social-democraţii vor discuta luni despre cine va fi noul ministru. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 13.07.2023, 16:05

Vezi și

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, şi-a depus joi demisia ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov. Ministrul a avut o discuţie joi dimineaţă cu premierul Marcel Ciolacu şi a decis să îşi dea demisia.

Ciolacu: Demisia lui Marius Budăi - un gest de onoare

Marcel Ciolacu a declarat că decizia lui Marius Budăi de a demisiona din funcția de ministru al Muncii este un gest de onoare. Premierul a spus, la începutul ședinței de Guvern de joi, că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit "o afacere" în care se urmărește profitul cu orice preț, chiar și prin "suferințe crunte provocate seniorilor noștri”. "Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și da demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic", a afirmat prmeierul.

Scandalul azilelor groazei

Pe acelaşi subiect

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în weekend că nu are nicio milă pentru "ticăloşii" care au creat aceste azile ale groazei şi că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în azilele groazei că este "o ruşine naţională". El a mai spus că răul trebuie tăiat de la rădăcină şi a adăugat că "vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit".

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale, pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap. Una dintre organizaţiile reprezentative, Centrul pentru Resurse Juridice, care a a avut un protocol cu Ministerul Muncii în baza căruia putea face controale neanunţate în aceste centre, protocol denunţat unilateral de minister, a refuzat să participe la discuţii, potrivit news.ro.

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide au anunţat organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, de la ora 19.00. Sub sloganul "Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!", organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia "au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut" şi, "mai mult, au încercat să muşamalizeze totul".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei. Marian Neacșu va prelua interimar funcția