Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu îi nominalizează pe 'adevăraţii artizani ai dezastrului economic': Mişa este doar o victimă

Traian Băsescu a declarat luni că dezechilibrele macroeconomice care 'se prefigurează' îi au ca 'artizani' pe Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Olguţa Vasilescu.

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat luni că dezechilibrele macroeconomice care 'se prefigurează' îi au ca 'artizani' pe Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Olguţa Vasilescu şi nu pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, sau premierul Mihai Tudose.

   'În momentul de faţă, cred că domnul ministru Mişa este doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc Dragnea, Vâlcov, Olguţa Vasilescu şi alţi specialişti, în mod deosebit din Kiseleff şi nu din Palatul Victoria. Aş mai sublinia faptul că acum se culeg doar roadele nesăbuinţei, ale demagogiei şi ale plăţii de voturi din bani de la bugetul de stat, pentru că nu Mişa şi Tudose sunt cei care au avut contribuţiile majore la dezechilibrele macroeconomice care se prefigurează', a afirmat Băsescu, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple "Finanţista' ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit'.

   El a susţinut că 'măririle de salarii fără creştere de productivitate îşi arată roadele'.

   'Avem creştere de inflaţie, urmare a introducerii accizei suplimentare la combustibili, urmare a confiscării banilor companiilor naţionale, urmare a tăierii banilor pentru investiţii, urmare a introducerii taxei integrale pe contractele part-time, urmare a introducerii ce urmează să se facă a taxei de solidaritate. Asta s-ar chema că românii ar trebui să plătească o taxă de solidaritate cu prostia unor guvernanţi. Efectele unei politici economice şi bugetare falimentare nu pot fi îndepărtate doar prin îndepărtarea lui Mişa. Trebuie îndepărtaţi Dragnea, Olguţa Vasilescu, Vâlcov şi, bineînţeles, astăzi un vot pentru demisie, Mişa Pilon II. Eu de-acum aşa o să vă spun, domnule ministru: Mişa Pilon II', a adăugat Băsescu.

   Moţiunea simplă "Finanţista' ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit', iniţiată de senatorii PNL, PMP şi USR, a fost respinsă luni de plenul Senatului.

   Prin moţiune, semnată de 39 de senatori de la PNL, PMP şi USR, s-a cerut demisia ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa. În favoarea moţiunii au votat 33 senatori, opt s-au abţinut şi 68 s-au pronunţat împotrivă. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu îi nominalizează pe 'adevăraţii artizani ai dezastrului economic': Mişa este doar o victimă