Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu îndeamnă la moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Traian Băsescu îndeamnă la moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Fostul președinte spune că este un gest politic obligatoriu, indiferent dacă va avea sau nu succes.

Traian Băsescu vorbește jurnaliștilor la Parlament
Traian Băsescu într-o conferință la Parlament, în martie 2017 - Mediafax Foto via Hepta

Traian Băsescu îndeamnă la moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Fostul președinte spune că este un gest politic obligatoriu, indiferent dacă va avea sau nu succes.

Traian Băsescu a cerut moțiune de cenzură într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook:

“Moţiune de cenzură acum! Cu sau fără succes, moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu. Opoziţia are nevoie acută de o reacţie instituţională de delimitare faţă de dezastrul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu”, scrie Băsescu.

Fostul președinte enumeră 4 motive pentru această moțiune de cenzură: criza pestei procine, violenţele de la protestul din 10 august, schimbarea Guvernului înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România şi criza din interiorul PSD.

“Criza pestei porcine africane care afectează grav milioane de gospodării din mediul rural, dar şi industria alimentară şi care nu a fost prevenită conform recomandărilor Comisiei Europene din Februarie 2017 şi în plus este gestionată cu deplină incompetenţă de către Guvern .Intervenţia supradimensionată a forţelor de ordine împotriva manifestanţilor paşnici din Piaţa Victoriei la 10 August şi încercările repetate ale oficialilor de a dezinforma opinia publică asupra desfăşurării evenimentelor. Nevoia imperioasă a înlocuirii incompetentului guvern Dăncilă, premergător preluării preşedenţiei rotative a UE. Criza importantă din interiorul PSD, situaţiei în care buna guvernare nu este o prioritate în raport cu bătălia pentru putere din interiorul partidului de guvernământ”, afirmă Traian Băsescu.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu îndeamnă la moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă