Antena Meniu Search
x

Traian Berbeceanu, proaspăt prefect al Capitalei: Am convingerea că voi face față

Traian Berbeceanu, fostul consilier al ministrului de Interne Marcel Vela, a depus vineri jurământul de învestitură în funcția de prefect al Capitalei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.10.2020, 14:06

Traian Berbeceanu a depus jurământul la învestirea ca nou prefect al Capitalei
Traian Berbeceanu a depus jurământul la învestirea ca nou prefect al Capitalei - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Traian Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu
  • La ceremonie au fost prezenţi Marcel Vela, Violeta Alexandru şi Nicuşor Dan

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial, înlocuindu-l pe Gheorghe Cojanu, autorul mai multor declarații controversate privind rata de infectare din București. 

La ceremonie au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Numirea mea mă onorează și mă responsabilizează. Sunt vremuri deosebite cu provocări mari. Am convingerea că voi face față. Cetățenilor municipiului București le vom oferi soluții. Îl asigur pe domnul primar de toată deschiderea”, a declarat Traian Berbeceanu.

Legat de preluarea funcției de primar de către Nicușor Dan, acesta a comentat că învestirea noului primar va fi făcută „îndată ce situația juridică o va permite”.

Traian Berbeceanu, despre calitatea de funcționar public

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, premierul Ludovic Orban a declarat că nu este o problemă cât timp sunt îndeplinite condițiile legale.

Traian Berbeceanu a oferit însă lămuriri suplimentare, spunând că el a intrat în corpul funcționarilor publici în urmă cu 25 de ani. „Odată cu trecerea în rezervă, această calitate a încetat, iar acum am intrat din nou”, a spus Berbeceanu. 

Mai mult, acesta consideră că numirea lui nu a fost făcută pe repede-înainte. „Este o decizie pe care domnul premier a luat-o. Pe mine mă onorează. Nu știu în funcție de ce am putea decide dacă este rapidă”, a mai spus noul prefect. 

Ludovic Orban: Berbeceanu este un om integru

Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat ce îl recomandă pe Traian Berbeceanu pentru funcţia de prefect al Capitalei, că acesta este un om integru, ferm şi care acţionează în baza legii. Şeful Executivului a adăugat că Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucureşti pentru că are capacitatea de conduce forţele de ordine şi de a gestiona situaţiile de criză.

„Cariera pe care a avut-o până astăzi, faptul că e un om corect, cinstit, ferm, care acţionează în baza legii şi prefectul trebuie să fie cel care asigură respectarea legii. E un om integru, care are capacitatea de a conduce toate forţele de ordine, care are capacitatea de a gestiona situaţiile de criză. Ca atare cred că Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban.

Marcel Vela: Este o perioadă dificilă pentru noul prefect

Și Marcel Vela l-a lăudat pe Traian Berbeceanu, spunând că noul prefect îşi va face datoria „la cel mai înalt nivel”.

„Este un profesionist, un om dedicat, dar în mod esenţial un patriot care îşi iubeşte ţara. Un om care este dispus la orice sacrificiu pentru compatrioţii săi. Aşadar sunt sigur că, începând de astăzi, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti va avea un conducător care se va ridica la înălţimea tuturor provocărilor”, a mai spus Marcel Vela.

Vela a participat la ceremonia de depunere a jurământului de către noul prefect al Capitalei și a spus că pe acesta îl așteaptă o perioadă dificilă.

„Este un moment important pentru Capitala României, pentru Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti. Începând de astăzi, noul prefect, Traian Berbeceanu, va gestiona tot ceea ce ţine de administrarea problemelor din municipiul Bucureşti care intră în atribuţiile Instituţiei Prefectului. Este o perioadă dificilă, complicată, în care domnia sa (...) va trebui să se ocupe de organizarea alegerilor în Bucureşti şi de gestionarea tuturor problemelor care ţin de protecţia sanitară, de protejarea populaţiei împotriva infecţiilor cu noul coronavirus”, a spus Vela, la ceremonia de învestire.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Traian Berbeceanu, proaspăt prefect al Capitalei: Am convingerea că voi face față