Antena Meniu Search
x
LIVE

USR reclamă "cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro". Alina Gorghiu, printre liberalii vizați de acuzații

USR Plus reclamă, marţi seară, "cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro", la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine că mai mulţi liberali vor beneficia de pe urma acestuia, între aceştia aflându-se Alina Gorghiu.

De Redactia Observator la 18.01.2022, 22:41
USR reclamă "cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro". Alina Gorghiu, printre liberalii vizați de acuzații
- Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

"Cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro, urmează să fie dat în Mogoşoaia, de către primarul PNL. Printre cei care vor beneficia de pe urma lui se numără Alina Gorghiu şi alţi penelişti de frunte. Cine pierde? Toţi locuitorii comunei Mogoşoaia", scriu, marţi seară, reprezentanţii USR Plus pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aceştia afirmă că abuzurile de la Mogoşoaia au fost semnalate de către consilierii locali USR. 

Pe acelaşi subiect

"Astăzi, Paul Precup, primarul PNL al comunei Mogoşoaia, a modificat regulamentul de funcţionare a  Consiliului Local pentru a-şi oferi majoritatea de care are nevoie pentru a expropria şi trece în proprietatea Primăriei 1.200 de hectare de teren arabil. Pe teren ar urma să se construiască un uriaş proiect imobiliar, într-o zonă denumită „Sectorul Zero”. Sectorul Zero ascunde însă interese imobiliare şi încălcări grave ale legislaţiei", mai scriu reprezentanţii USR.

Aceştia afirmă că, la mijlocul lunii decembrie, primarul a declanşat procedura de expropriere a 328 de hectare de teren, deţinute de 276 de proprietari.  

"Aceştia ar urma să fie despăgubiţi cu 1,7 euro/mp de teren, în condiţiile în care terenurile din Mogoşoaia pot valora şi de peste 30 de ori mai mult. Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafaţa pe care o deţin şi vor primi restul de 61% în altă parte a comunei. Printre proprietarii de terenuri din Mogoşoaia care sunt de acord cu acest troc dubios se numără senatoarea PNL Alina Gorghiu, împreună cu părinţii ei, Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Şcrioşteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) şi Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoşoaiei Paul Precup (PNL)", a mai transmis USR.

USR acuză exproprierea fără planuri clare

Potrivit formaţiunii, "întregul proiect ridică semne de întrebare: nu se explică de ce se începe exproprierea fără planuri clare, nu se ştie ce se va întâmpla cu terenurile, odată ce devin ale primăriei, nu există un plan urbanistic şi nicio explicaţie pentru locuitorii din Mogoşoaia".

"Primarul Precup doreşte ca terenul expropriat să fie oferit dezvoltatorilor pentru a construi ansambluri rezidenţiale cu blocuri de 10 etaje, magazine, un spital, un campus universitar şi un parc de agrement - pe scurt, un oraş nou, construit de la zero, în care ar urma să locuiască 80.000 de persoane. Toate acestea în timp ce, cei 8.000 de locuitori ai comunei pe care o administrează de 17 ani nu au creşe, trotuare pietonale şi străzi asfaltate", a mai transmis USR.

Potrivit formaţiunii "ca orice tun imobiliar, totul este în ceaţă şi lăsat la voia întâmplării, singur lucru clar fiind câştigurile PNL-iştilor".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » USR reclamă "cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro". Alina Gorghiu, printre liberalii vizați de acuzații