Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, mesaj către PSD: "Lăsați orgoliile, haideți să găsim soluții"

Victor Ponta a lansat un mesaj joi seară, către PSD, după ce Guvernul Dăncilă a fost dat jos de moțiunea de cenzură a opoziției. "Haideți să ne așezăm la o masă și să găsim soluții", a spus liderul Pro România.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 10.10.2019, 22:24

Victor Ponta merge pe holul Parlamentului României
Victor Ponta vine la ședința grupul Parlamentar Pro Europa, pe 7 octombrie 2019 - Mediafax Foto via Hepta

Victor Ponta a lansat un mesaj joi seară, către PSD, după ce Guvernul Dăncilă a fost dat jos de moțiunea de cenzură a opoziției. "Haideți să ne așezăm la o masă și să găsim soluții", a spus liderul Pro România.

Joi seară, într-o intervenție televizată, Victor Ponta s-a arătat deschis unei colaborări cu PSD.

Liderul Pro România a susținut că, dacă stânga nu vine cu o soluție, atunci, în mod natural, partidele de dreapta vor fi cele care vor forma guvernul.

„Lăsaţi orgoliile de o parte, haideţi să ne aşezăm, noi cei care suntem de stânga, la o masă şi să găsim soluţii. (...) Ăsta-i mesajul meu pentru cei de la PSD: Dacă rămâneţi şi după dezastrul de azi închişi în sediul de la Kiseleff cu ochelari de cal, vom avea un comisar de dreapta" a declarat Victor Ponta la România TV.

Acord cu PSD pentru prezidențiale și anticipate

Pentru prezidențiale, el propune un sondaj de opinie în rândurile votanților de stânga, care să răspundă la întrebarea pe cine preferă între Viorica Dăncilă, candidata PSD și Mircea Diaconu, care e susținut de Pro România și ALDE. Victor Ponta a mai spus că, pentru o guvernare bună, e nevoie de "un premier bun", care să dea și cu pumnul în masă, dar care să fie și "de sacrificiu". 

„Dacă ne înţelegem toţi se pot face alegerile anticipate la Parlament odată cu cele locale. Ar avea sens", a declarat șeful Pro România.

El a mai susținut că doar în ziua moțiunii încă 4 parlamentari de la PSD au trecut în partidul său și vor urma și alții.

„Eu nu doresc să mut toţi oamenii de la PSD la Pro România. Eu doresc la PSD-ul să facă nişte schimbări rapide", a afirmat Victor Ponta.

”Îmi pare rău, dar am avut dreptate”

La moțiunea de cenzură, Victor Ponta a votat pentru înlăturarea Guvernului Dăncilă și a anunțat, înainte de vot, că și colegii săi de partid vor face la fel.

„Îmi pare rău că m-am luptat cu foştii mei colegi, dar am avut dreptate să mă lupt şi am făcut un lucru bun”, a mai spus fostul premier la România TV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta, mesaj către PSD: "Lăsați orgoliile, haideți să găsim soluții"