Antena Meniu Search
x

Victor Ponta: Șmenarii de la PSD, lideri de grup, se ocupă de vândut voturi

Victor Ponta a continuat să acuze PSD de blat în ceea ce privește moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Mai mulți parlamentari PSD se confruntă, brusc, cu probleme de sănătate și au anunțat că nu vor putea participa la votul pentru moțiunea de cenzură. Liderul Pro România și-a exprimat nemulțumirea că „la fiecare oră dispare” câte un PSD-ist.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 31.08.2020, 16:47

Victor Ponta: Șmenarii de la PSD, lideri de grup, se ocupă de vândut voturi Vezi și

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că în mod normal erau 241 de parlamentari care ar fi votat în favoarea moțiunii de cenzură. 

La ora 14:00, plenul a fost amânat pentru mai bine de o oră din lipsă de cvorum. Nici la ora 15:30 nu erau suficienți parlamentari în sală pentru a fi dezbătută moțiunea de cenzură. Doar 232 de parlamentari erau în sală.

Victor Ponta a anunțat că partidul Pro România este prezent cu toți cei 24 de parlamentari și că vor vota moțiunea, însă „la fiercare oră dispare” câte un deputat sau senator PSD.

Deci noi suntem 24, dar votăm 25. Al 25-lea e Eugen Teodorovici, pe care l-am convins. Să le fie rușine șmenarilor. Când văd şmenarii de la PSD, lideri de grup, care se ocupă de vândut voturi.

Când nu o să văd şmenari şi vânzători şi conserve la PSD, nu o să mai cred... Însă noi am fost toţi aici, suntem toţi 24 aici prezenţi, am mai adus un vot pe care PSD nu putea să îl aducă (n.r. Eugen Teodorovici) şi noi vom vota pentru, dar la cum se îmbolnăvesc ei, câte unul la jumătate de oră, mi-e teamă.

Noi nu am votat Guvernul ăsta. PSD şi-a mai dat jos guverne. Ăsta e un guvern pus de PSD. Să vină să şi-l dea jos", a afirmat Ponta înainte de începerea şedinţei de plen în care se dezbate moţiunea de cenzură.

Reacția lui Victor Ponta vine după ce mai mulți parlamentari PSD, printre care și Carmen Dan, au anunțat că nu pot participa la ședință, din motive medicale sau de cotnacți direcți ai unor persoane pozitive Covid-19.

Citește și:

Moțiunea a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi, iar pentru a trece are nevoie de 233 de voturi.

Klaus Iohannis face apel la boicot

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că face un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică, să nu devină "complici la un astfel de act iresponsabil".

"Îmi exprim speranţa că parlamentarii României înţeleg gravitatea momentului pe care ţara noastră îl traversează şi nu se vor alătura demersului PSD", a afirmat el.

"În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce", afirmă Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta: Șmenarii de la PSD, lideri de grup, se ocupă de vândut voturi