Antena Meniu Search
x

Kelemen Hunor, UDMR: Dacă ajungem la vot, vom spune: „Prezent. Nu votez”

Mai mulți parlamentari PSD se confruntă, brusc, cu probleme de sănătate și au anunțat că nu vor putea participa la votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, situație în care PSD ar putea avea nevoie și de voturile UDMR pentru a trece moțiunea. Kelekem Hunor, președintele maghiarilor, spune însă că nu va vota.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 31.08.2020, 15:43

UDMR nu va vota moțiunea de cenzură Vezi și
  • Moțiunea a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi, iar pentru a trece are nevoie de 233 de voturi
  • Conform calculelor de la sfârșitul săptămânii trecute, PSD ar fi avut 234 de voturi fără sprijinul UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală la votul pentru moțiunea de cenzură, însă nu vor participa activ la acesta. 

„Nu vom participa la vot. Dacă ajungem la vot, vom spune: „Prezent. Nu votez””, a spus Kelemen Hunor, la Parlament, în pauza şedinţei de plen.

Şedinţa Parlamentului în care erau programate dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură a fost suspendată luni pentru o oră, din cauza lipsei de cvorum.

Citește și:

Moțiunea a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi, iar pentru a trece are nevoie de 233 de voturi.

Sorin Grindeanu a anunțat că parlamentarii care vor lipsi la votul moțiunii de cenzură nu vor mai face parte din partid.

Conform calculelor de la sfârșitul săptămânii trecute, PSD ar fi avut 234 de voturi fără sprijinul UDMR sau PMP.

Klaus Iohannis face apel la boicot

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că face un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică, să nu devină "complici la un astfel de act iresponsabil".

"Îmi exprim speranţa că parlamentarii României înţeleg gravitatea momentului pe care ţara noastră îl traversează şi nu se vor alătura demersului PSD", a afirmat el.

"În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce", afirmă Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Kelemen Hunor, UDMR: Dacă ajungem la vot, vom spune: „Prezent. Nu votez”