Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă este propunerea pentru premier. Mihai Tudose a părăsit Palatul Victoria după 200 de zile de guvernare

PSD i-a retras sprijinul prim-ministrului, iar acesta şi-a prezentat demisia. Mihai Fifor este premier interimar.

Vezi și

Şah mat la premier. Şi România este din nou în criză politică. Jocul Dragnea-Tudose s-a încheiat cu o mutare decisivă. PSD i-a retras sprijinul prim-ministrului, iar acesta şi-a prezentat demisia. Mihai Fifor este premier interimar. Iar preşedintele Klaus Iohannis a convocat deja consultari cu partidele.

Între timp, social-democraţii s-au pus de acord pentru o propunere cu care să meargă la Cotroceni: europarlamentarul Viorica Dăncilă. Au mai mers pe mâna unei femei şi imediat după ce au câştigat alegerile, însă atunci Sevil Shhaideh a fost refuzată. 

Cu o pungă de cadouri în mână, Mihai Tudose părăseşte Palatul Victoria după 200 de zile de guvernare. Pleacă împreună cu Marcel Ciolacu, vicepremier. Au făcut echipă până aseară.

După o noapte furtunoasă, la sediul PSD ziua a început cu o şedinţă cu uşile ferecate, la fel ca la Vatican, atunci când e ales Papa. Comparaţia a fost lansată chiar de şeful partidului. Care a anunţat că, după discuţiile Comitetului Executiv de astăzi, va ieşi fum alb. 

Trei ore au durat dezbaterile. De teama să nu iasă infromaţii pe surse în presă, au fost activate sistemele de bruiaj. 

Propunerea ca Viorica Dăncilă să fie premierul desemnat de PSD a venit de la numărul doi în partid, Nicolae Bădălău. Pe lista scurtă a mai fost Ecaterina Andronescu, însă fostul ministru a refuzat postul în aplauzele colegilor. 

Viorica Dăncilă are 54 de ani şi, mai bine de 20 de ani, a fost profesoară la un liceu din Videle, Teleorman. Cariera politică a început în 1996, la organizaţia PSD Teleorman, unde şef i-a fost chiar Liviu Dragnea. Din 2009, a lăsat catedra pentru Parlamentul European. 

Votul colegilor de partid pentru fotoliul de la Palatul Victoria l-a obţinut după ce a răspuns unui tir de întrebări. 

Lia Olguţa Vasilescu: "Întrebarea mea a fost daca stie unde este k2 si t14. A spus ca nu stie, ceea ce foarte bine. Şerban Nicolae a intrebat-o daca va continua legile justitiei, a spus ca da."

În timp ce la PSD se făceau scenarii şi calcule, şeful statului anunţa că Mihai Fifor este premierul interimar. 

Urmează însă consultări cu toate partidele politice. Fiecare formaţiune îşi va prezenta propunerea de premier. Dacă şeful statului o va numi pe Viorica Dăncilă, locul ei de la Parlamentul European va fi luat de Gabriela Maria Zoană.

De anul trecut, este vicepreşedintele organizaţiei judeţene de femei PSD Argeş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă este propunerea pentru premier. Mihai Tudose a părăsit Palatul Victoria după 200 de zile de guvernare