Antena Meniu Search
x

Virgil Popescu, ministrul Energiei: "Nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat în următorii ani România va produce energie electrică pe baza de cărbune pentru a trece peste criză. Totuși, nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc, a precizat Popescu, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 09.07.2022, 17:02

Virgil Popescu, ministrul Energiei: "Nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc"
- Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Energiei a anunțat că în România se va construi o centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc. „De aceea aș dori că trompetele rusești să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcționa o termocentrală pe huilă, în condițiile în care întreagă producție de huilă a României asigura funcționarea centralei de la Paroșeni (de 4 ori mai mică) doar pentru 2 - 3 zile pe săptămâna? Trompetele rusești ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!! Să nu uităm că termocentrală de la Mintia nu are autorizație de mediu și suntem în proces la CJUE pentru faptul că am ținut-o deschisă până în 2021! De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc”, scrie în mesajul postat pe Facebook.

În următorii ani România va folosi cărbune pentru a produce energie electrică

Popescu susține că dezinformarea a pornit deoarece România a început să scoată gaze din Marea Neagră. „Da, ne bazăm pe resursele românești. Sunt oare disperate trompetele rusești că România construiește cu partenerii strategici americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și cu americanii SMR-uri? Dacă e să răspund: eu spun clar și răspicat că sunt foarte deranjate! Însă indiferent de zgomotul pe care îl fac nu pot pune piedici. România va fi independența energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar țară noastră va avea independența și securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsă trompetele rusești!”, a adăugat ministrul Energiei.

În următorii ani România va folosi cărbune pentru a produce energie electrică. „Că să fie foarte clar: în următorii ani România va produce energie electrică pe baza de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză. Nu se închide nimic din ceea ce funcționează. Dar nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc”, a precizat Popescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri politice » Virgil Popescu, ministrul Energiei: "Nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc"