Antena Meniu Search
x

Vizita premierului chinez a umplut până la refuz Casa Poporului

Casa Poporului chinez a fost astazi plină ochi. Ca niciodată. Premierul asiatic a susţinut un discurs în faţa Parlamentului României şi nici un ales n-a avut voie să lipsească.

Vezi și

Pentru că protocolul a cerut ca sala să fie plină până la refuz, locurile de la balcoane au fost ocupate de invitaţi din teritoriu. De dragul musafirilor din China a dispărut şi steagul Uniunii Europene iar în locul lui s-a afişat drapelul republicii populare.

Palatul parlamentului a avut azi parte de o imagine rară. Toţi cei 580 de parlamentari au venit în plen. Nu la muncă, ci să asculte discursul premierului chinez.

În mod excepţional, premierului chinez i s-a rezervat un loc special între preşedinţii Camerelor, pe cea mai înaltă treaptă a sălii. O altă treaptă s-a montat special pentru el la pupitrul de unde a ţinut discursul.

Înainte de discursul care a mobilizat tot Parlamentul, sala plenului a fost însă loc de joacă pentru delegaţia asiatică. Cei mai curajoşi dintre musafiri s-au instalat în scaunele rezervate şefilor şi au făcut poze la prezidiu.

Pe traseul premierului chinez nimic n-a fost lăsat la voia întâmplării. 100 de ofiţeri de securitate din China au verificat fiecare centimetru, înainte de întîlnirea cu şeful Senatului.

N-a scăpat de control nici Cartea de Onoare, nici stiloul cu care premierul Li urma să semneze.

Deşi li s-a atras atenţia să nu se îmbrace în alb pentru că în cultura chineză simbolizează doliul, au fost şi doamne parlamentare care au făcut rabat la protocol, de dragul modei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Vizita premierului chinez a umplut până la refuz Casa Poporului