Vlad Oprea, reţinut de DNA. Primarul din Sinaia ar fi primit mită de 240.000 € de la patronul Nordis, cel care l-a şi denunţat
Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a fost dus, joi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat, transmite news.ro. În cursul nopţii, el a fost transportat cu ambulanţa la spital, după ce i s-a făcut rău.
- Averea impresionantă a primarului cu castel în Franţa. Câţi bani ar fi adunat Vlad Oprea. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- Putin nu este impresionat de amenințarea lui Trump. Ce a deranjat mai degrabă Kremlinul
UPDATE. Primarul din Sinaia este acuzat de 4 infracţiuni diferite. În primul rând, Vlad Oprea este acuzat de luare de mită, având în vedere faptul că, potrivit anchetatorilor, în 2021 ar fi primit de la Vladimir Ciorbă, patronul companiei Nordis, aproape 240.000 de euro. În schimbul acestei sume, primarul ar fi eliberat un plan urbanistic zonal pentru ridicarea Complexului Rezidenţial Nordis din Sinaia. În vizorul procurorilor DNA este şi modul în care edilul şi-a ridicat o vilă în staţiunea montană pe care acesta o conduce de aproape 20 ani.
Vlad Oprea şi-a construit această vilă într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală şi ar fi lipsit mai multe autorizaţii. Vlad Oprea este de acuzat, de altfel, şi că ar fi controlat o companie deţinută în acte de către mama sa, fiind incompatibil cu acest lucru având în vedere că deţine funcţia de primar. În plus, mai este acuzat că a permis funcţionarea unui restaurant fără ca acesta să deţină autorizaţiile necesare.
Dezvăluirile au fost făcute după o anchetă a jurnaliştilor de la Recorder, dar un rol important l-a jucat şi Vladimir Ciorbă, întrucât acesta l-ar fi denunţat pe Oprea privind mita. Primarul se află încă în sediul DNA, dar a fost reţinut de procurori şi urmează să fie condus de anchetatori la Sinaia, în sediul primăriei, pentru a participa la o percheziţie.
UPDATE. Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a fost reţinut, după audierile la DNA, potrivit unor surse.
- Azi sunt aleşi noii viceprimari ai Capitalei. Votul va fi unul secret
- Ilie Bolojan: "Numărul de posturi din Senat va corespunde volumului de activitate. Risipa banilor publici trebuie...
- Ilie Bolojan: "Urmează reorganizarea Camerei Deputaților. Sunt oameni în plus care nu își justifică existența"
- Cine e Cristina Tărteață, funcţionara revoltată de concedierile anunţate de Bolojan. Conduce un Lexus: "Noi nu...
- Bolojan vrea "să concedieze" şi maşinile Senatului. Flota de vehicule şi cota de combustibil, reduse cu 20%
ŞTIREA INIŢIALĂ. În timpul percheziţiilor făcute de procurorii DNA, Vlad Oprea a acuzat stări de rău, fiind transportat, în noaptea de miercuri spre joi, cu ambulanţa la spital.
Ulterior, joi dimineaţă el a fost dus la sediul DNA din Bucureşti, pentru audieri.
A primit mită de la patronul firmei Nordis
În dosarul în care procurorii DNA a făcut, miercuri, percheziţii la mai multe adrese din Sinaia, Vlad Oprea este acuzat de luare de mită în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, abuz în serviciu şi spălare a banilor.
Potrivit unor surse judiciare, Vlad Oprea este suspectat că a pretins şi primit de la reprezentanţii firmei SC Nordis Best Construct 238.000 de euro mită pentru ca Primăria Sinaia să elibereze documentaţia necesară construirii unei unităţi de cazare în staţiunea de pe Valea Prahovei.
Banii au fost primiţi în două tranşe, spun sursele citate, pentru ca Primăria Sinaia să avizeze Planul Urbanistic Zonal necesar edificării construcţiei şi să elibereze autorizaţiile prevăzute prin lege. Patronul Nordis, omul de afaceri Vladimir Ciorbă, este cel care l-a denunţat la DNA, susţin sursele citate.
Fapte incompatibile cu funcţia
O parte din bani a fost încasată prin societatea comercială Privacons, controlată de Vlad Oprea Gheorghe, iar procurorii suspectează că banii au fost utilizaţi pentru cumpărarea de către acesta a unei staţii de beton din Turcia.
Oprea este, de asemenea, suspectat că, în ultimii patru ani, a administrat, în fapt, prin interpuşi, societatea Privacons SRL de aici şi suspiciunea privind efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută.
Edilul din Sinaia este suspectat şi că, în perioada iulie 2019-ianuarie 2024, a permis patronilor unui restaurant din Sinaia să îşi desfăşoare activitatea fără a deţine autorizaţiile necesare.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰