Antena Meniu Search
x

Capitala, în scenariul roșu. Rata de infectare în București a depășit 4 la mie

Rata de infectare este, sâmbătă, de 4.1 la mie în București, după ce vineri a fost de 3,77 la mia de locuitori. Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, a transmis sâmbătă că rata de infectare în Bucureşti este de 4.1 la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 25.09.2021, 11:34

Capitala, în scenariul roșu. Rata de infectare în București a depășit 4 la mie - Shutterstock

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-a întrunit vineri pentru a decide noi restricții în Capitală. În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Șapte localități de lângă București intră în carantină de noapte în weekend

Pe acelaşi subiect

Rata de infectare în șapte localități din județul Ilfov a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori, astfel că urmează să intre în carantină de noapte în weekend. Vineri erau doar trei localități cu rată de infectare peste 6 la mie.

Este vorba despre Afumați - 7,01 la mie, Bragadiru - 6,91 la mie, Chiajna - 6,95 la mie, Dobroești - 8,12 la mie, Mogoșoaia - 6,18 la mie, Popești - Leordeni - 6,27 la mie, Voluntari - 6,09 la mie.

Carantina de weekend se aplica în localitățile în care rata de infectare depășește rata de infectare de 6 la mie. Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi. Vaccinații se pot deplasa localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Capitala, în scenariul roșu. Rata de infectare în București a depășit 4 la mie