Antena Meniu Search
x

Ungureanu, numit de Parlament director al SIE

Votul deputaților și senatorilor privind numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE s-a încheiat

Vezi și

Votul deputaților și senatorilor privind numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE s-a încheiat

UPDATE 19:05 Mihai Răzvan Ungureanu a obţinut votul din Parlament pentru numirea în fruntea SIE. Pe surse, Ungureanu a trecut cu 278 de voturi "pentru" şi şase voturi "împotrivă".

"Potrivit prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituție și ale art 51, alin.7 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, numirea în funcție se hotărăște cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți. Având în vedere faptul că din total de 554 de parlamentari au fost prezenți 289, din care care au votat 'pentru' 278, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru numirea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE", se arată în hotărârea Parlamentului, prezentată plenului comun de către senatorul liberal Mario Oprea.

____

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a reunit pentru a vota nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE). De la ședință lipsesc parlamentarii PSD, care au anunțat că vor boicota votul, însă chiar și așa, există cvorumul necesar pentru ca ședința să fie validă.

Fostul președinte PNL Crin Antonescu a anunțat deja că va boicota la rândul său votul pentru numirea lui MRU, iar exemplul său ar putea fi urmat de mai mulți liberali. Votul este secret, pe buletine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Ungureanu, numit de Parlament director al SIE