Antena Meniu Search
x

Video Ce proprietăţi benefice au urzicile. Reţete pentru toate gusturile

Odată cu venirea primăverii, au apărut şi trufandalele de sezon: urzicile se află în această perioadă la mare căutare, şi se găsesc la preţuri pentru toate buzunarele. Se pun în ciorbe şi mâncături gătite, iar cei mai curajoşi dintre noi le pot consuma proaspete, în salate. Însă, din urzici se pot prepara şi reţete culinare sofisticate.  

de Angela Bertea

la 05.04.2022, 14:14

Vezi și

Urzicile sunt o excelentă sursă de nutrienţi, vitamine şi minerale. Conţin o cantitate mare de fier, fiind indicate mai ales în cazul persoanelor care suferă de anemie. 

"5 lei punguţa. Le avem din pădure. Se cumpără, probabil pentru vitamine. Că-s trufandale. Că-i perioada asta acum cu primăvara", spune o vânzătoare în piaţă.

O altă vânzătoare atrage atenţia că sunt căutate şi pentru că e Postul Paştelui şi au vitamine. "Se mănâncă şi în salată şi în mâncărică. În borş se pun. La uscat pentru mai târziu", spune o femeie.

Aceste trufandale nu sunt căutate doar pentru proprietăţile lor benefice, ci şi pentru gustul deosebit. Iar reţetele cu urzici sunt nenumărate, de la cele mai simple până la cele mai complexe, aşa cum doar chefii ştiu să prepare. 

Pe acelaşi subiect

Reţete cu urzici, de la vânzătoare şi chefi

Vânzătoare: Prăjim ceapă. După ce călim ceapa spălăm bine urzicile, le punem în tigaie, spargem un ou, olecuţă de bulion, olecuţă de boia de ardei dulce, pâine şi le dăm pe gât. 

Chef Petrică Abalaşei: Astăzi pregătim o supă cremă de urzici cu leurdă, iar la felul principal un piure de urizici cu leurdă şi coadă de vită.  Prima dată le vom spăla, după care le vom blanşa împreună cu leurda, le băgăm în gheaţă cu apă rece pentru a se fixa clorofila, băgăm la fiert cartoful şi cu ceapa şi urmează procesul de gătit. 

Cine doreşte să se bucure de savoarea urzicilor, va trebui să se grăbească să le cumpere. Acestea pot fi păstrate pe tot parcursul anului, în congelator. Nu-şi vor pierde proprietăţile şi vor fi la fel de gustoase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Reţete » Ce proprietăţi benefice au urzicile. Reţete pentru toate gusturile