Antena Meniu Search
x

Video Cum să gătești peștele pentru masa de Revelion ca să ai un An Nou norocos și sănătos. Recomandările nutriționiștilor

Dacă mănânci peşte de Revelion vei aluneca printre necazuri cum aluneca peştele prin apă! E o tradiție după care se ghidează mulţi, aşa că nu e de mirare că pescăriile sunt pline de clienți zilele acestea care vor o masă bogată şi variată. Firește e şi sănătos, mai ales după abundenţa de carne de porc din ultimele zile.

de Redactia Observator

la 30.12.2021, 21:12

Poza preview Shutterstock Vezi și

Somn, crap fitofag şi şalău de provenienţă autohtonă la 40 de lei kilogramul. Cei mai pretenţioşi pot alege exclusivistul sturion, renumit pentru icrele negre, de 60 de lei kilogramul, O porţie de peşte pe masă este alegerea multora pentru noaptea dintre ani.

Clientă: ”Nu mananc carne de porc, e grea, am probleme cu colesterolul și vreau ceva mai ușor”.

Gusturile nu se discută, dar nici obiceiurile. Unii aleg meniul pe bază de peşte, mânaţi de superstiţii.

Client: ”Peşte, şampanie și struguri. Aduc prosperitate”.

Pe acelaşi subiect

Paul Buță, etnograf:Se spune că tot anul ai să te descurci, ai să aluneci ca peştele printre toate greutăţile. Asta e credinţa principală”.

Pescăriile, la mare căutare în zilele de dinainte de Anul Nou

Cu două zile înainte de Revelion, pescăriile sunt pline de pofticioşi.

Daniela Raţă, vânzătoare: ”Peşte se caută pentru că după ce au postit au trecut în săptămâna unde au mancat porc si derivatele acestuia”.

Unde mai pui că este şi sănătos. Nutriţioniştii recomandă să fie consumat cât mai des.

Judith Lulu, nutriționist: ”Este o carne foarte sănătoasă, cu o absorbtie foarte buna, cu niște substanțe extraordinare, în special Omega 3, Omega 6, care știm foarte bine că ne ajută și la colesterol”.

Cum se gătește peștele simplu şi gustos pentru masa de Revelion

Beneficiile nutritive ar putea fi pierdute dacă nu îl gătim corect.

Judith Lulu, nutriționist: ”Este bine să îl gătim la cuptor, celebrul borş de peste, saramura foarte bună si întotdeauna combinat cu legume”.

Paradoxal, nu suntem mari consumatori de peşte. România se plasează la coada clasamentului ţărilor din UE, cu 8 kilograme pe cap de locuitor pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Reţete » Cum să gătești peștele pentru masa de Revelion ca să ai un An Nou norocos și sănătos. Recomandările nutriționiștilor